title

תזונה אינטגרטיבית

גישת התזונה האינטגרטיבית פותחה בשנת 1992 על ידי ג'ושוע רוזנטל, מייסד ומנהל Institute for Integrative Nutrition בניו-יורק.

התזונה האינטגרטיבית משלבת למעלה מ- 100 גישות תזונה שונות, הנלמדות על ידי מומחים בעלי שם עולמי,
כמו ד"ר אנדרו ווייל (MD), ד"ר ארתור אגתסטון (MD), ד"ר בארי סירס (PhD), ד"ר מארק היימן (MD) ודיפאק צ'ופרה (MD), והרשימה עוד ארוכה.

התזונה האינטגרטיבית משלבת גישות מהמזרח והמערב, מהמסורתיות ביותר (כמו: מאקרוביוטיקה, איורוודה, רפואה סינית) לתיאוריות מודרניות חדשניות (כמו: raw food), כל זאת במטרה להישאר פתוחים ולשלב בין גישות שונות במציאת התזונה המותאמת עבור המאומן.

אנחנו מציעים גישה חדשנית ושונה לתזונה ואורח חיים בריא. בדרך שהיא קלה, אפשרית ומהנה. דרך התבוננות והקשבה לגוף, יחד עם ההבנה שכולנו שונים ואין צורת אכילה בריאה אחת, עשיית שינויים הדרגתיים, על ידי הוספת מזונות בריאים ועל ידי כך דחיקת המזונות הפחות בריאים החוצה.
כל זה במקביל להתמקדות במטרות ושאיפות חיינו כדרך לאיזון התזונה בפרט והחיים בכלל.

גושע-רוזנטל
ג'ושע רוזנטל- מייסד המכון לתזונה אינטגרטיבית בניו-יורק (וגם יהודי!)

עקרונות הגישה:

ביו- אינדיווידואליות (Bio- Individuality)

נקודת המוצא היא שאין דיאטה אחת המתאימה לכולם. התהליך הינו של גיבוש תזונה אישית המותאמת לאדם לפי צרכיו האישיים ואורח חייו,
תוך התחשבות בפרמטרים דוגמת: גיל, מצב בריאות, רמת פעילות, סוג עיסוק, העדפות וטעם אישי.
"One men's Food is another men's poison"

מזון ראשוני (Primary Food) ומזון משני (Secondary Food)

התפיסה היא שהמזון שאנחנו אוכלים הוא רק מזון משני, ואילו המזון שמזין אותנו ברמות היותר עמוקות, הוא המזון הראשוני והוא לא מגיע על צלחת…
בהתייחסות למזון ראשוני אנו עוסקים ב:

  • מערכות יחסים תומכות וממלאות
  • קריירה מספקת ומצמיחה
  • פעילות גופנית מותאמת (בסוג ובמינון הנכון)
  • תרגול רוחני משמעותי – כל דבר שמחבר אותנו לעצמנו ולשקט שלנו

עשיית שינויים או התאמות במזון הראשוני משביעה את "הרעב שלנו לחיים" ומסייעת במציאת המתיקות בחיים.

 

פירמידת תזונה אינטגרטיבית
פירמידת המזון של IIN

ניתוח תשוקות למזון (Deconstructing Cravings)

למדנו לאורך חיינו שהשתוקקות למזונות "מנחמים" מהווה בעיה, אולם במהלך הייעוץ אנחנו לומדים להתבונן בתשוקות הללו ולהבין דבר מה על צרכי הגוף ועל עצמנו.
למשל תשוקה דחופה לגלידה יכולה לנבוע ממחסור בשומן/ מחסור בחלבונים בדיאטה/ שתיה מרובה של משקאות חמים/
טקסטורה מסוימת/ תזונה לא מאוזנת/ רצון בחיבוק וכד'.

שיטת ההוספה (Crowding out)

רוב האנשים נרתעים משינוי תזונתי שכן הם מפחדים שיאמרו להם להיפרד ביום אחד מהמזונות שהם אוהבים ורגילים לאכול.
הגישה האינטגרטיבית מתמקדת בהוספה ובגיוון התזונה היומית שלנו ללא וויתורים, וכך בצורה הדרגתית נדחקים החוצה המזונות הלא בריאים.

גישה חיובית זו משחררת את הקושי, יוצרת הנאה בדגש על התנסויות חדשות ולמידה המובילה לתוצאות ארוכות טווח של שמירה על אורח חיים בריא,
ירידה במשקל ושמירה עליו ושינוי הרגלים.

תזונה-אינטגרטיבית

הספר תזונה אינטגרטיבית בהוצאת פוקוס בחנויות הספרים

למידע אודות לימודים מרחוק ישירות מהארץ ופיתוח קריירה מצליחה כמאמן בריאות