קציצות

שניצל טופו ותירס

04.07.2018 ב ארוחות צהרים, קטניות, קיץ, קציצות

דרך טובה לגוון לילדים את השניצל הביתי היא להציע שניצל מתירס, שמשלב גם חלבון איכותי כמו טופו. כל כך קל להכין את זה בבית, שאין שום סיבה להתפשר על שניצל תירס תעשייתי. מצרכים להכנסה למעבד מזון: 200 גרם טופו חתוך לקוביות גסות גרגירי תירס מקלח…

אין תגובות להמשך קריאה

לביבות תירס וירק

04.07.2018 ב ארוחות ערב, ללא גלוטן, קיץ, קציצות

לעיתים בערבים שיש לי חשק לגוון את החביתה שהילדים האוהבים, אני ממציאה לביבות ירק מהירות, שמרגשות אותי לפתע. והכיף הגדול בלביבות ירק שכיף לקחת אותן לכל יציאה מחוץ לבית, ולאכול לצד גביע יוגורט וירקות מיני. מצרכים: גרגירי תירס מופרדים מקלח אחד1 גזר מגורר דק 1…

אין תגובות להמשך קריאה

3 מתכוני פלאפל

16.04.2018 ב Uncategorized, קטניות, קציצות

פלאפל קלאסי 2 כוסות חומוס לאחר בישול (להשרות ל24 שעות ולבשל במים עד ריכוך או לקצר תהליכים עם סנפרוסט) צרור עלי פטרוזיליה צרור עלי כוסברה 1 בצל לבן חתוך לרבעים 2 כפות פירורי לחם 3 כפות טחינה משומשום מלא תבלינים: כפית מלח, 1/2 כפית פלפל…

אין תגובות להמשך קריאה

3 מתכוני פלאפל אפויים מקטניות

16.04.2018 ב Uncategorized, קטניות, קציצות

פלאפל קלאסי 2 כוסות חומוס לאחר בישול (להשרות ל24 שעות ולבשל במים עד ריכוך או לקצר תהליכים עם סנפרוסט) צרור עלי פטרוזיליה צרור עלי כוסברה 1 בצל לבן חתוך לרבעים 2 כפות פירורי לחם 3 כפות טחינה משומשום מלא תבלינים: כפית מלח, 1/2 כפית פלפל…

אין תגובות להמשך קריאה

לביבות כרובית ודלעת

07.12.2017 ב בלוג מתכונים, ללא גלוטן, קציצות

חצי ק"ג כרובית חתוכה לפלחים אפויה (לאפות עד ריכוך כ20 דקות על חום בינוני 180 מעלות) 250 גרם דלעת חתוכה לקוביות אפויה (לאפות באותה תבנית עם הכרובית, עד ריכוך כ20 דקות על חום בינוני 180 מעלות9 2 כפות בצל מאודה (לאדות במחבת עם כף 1-2…

אין תגובות להמשך קריאה

לביבות סלק ועדשים כתומות

07.12.2017 ב Uncategorized, ארוחות בוקר, בלוג מתכונים, חורף, קציצות

4 סלקים קטנים או 3 סלקים בינוניים מבושלים (אפשר לקנות מוכנים בוואקום) 2 כוסות עדשים כתומות מושרות למשך 3 שעות ומסוננות ממי ההשרייה 1 בצל סגול חתוך לרבעים 2 שיני שום חצי צרור עלי פטרוזיליה חצי צרור עלי כוסברה חצי כוס קמח אורז מלא (או…

אין תגובות להמשך קריאה

לביבת רושטי לחנוכה

06.12.2017 ב ארוחות ערב, בלוג מתכונים, חורף, לפי עונות, לפי רכיבים, קציצות

1 ק"ג תפוחי אדמה (רצוי אורגניים כי הם פשוט יותר טעימים) חמאה מזוקקת (גהי/סמנה) או שמן קוקוס בכבישה קרה מלח הימלאיה, פלפל שחור במטחנה. את תפוחי האדמה הילדים כמובן מקלפים ומגררים בעצמם (שימו לב רק בחורים הקטנים). מתבלים במלח ופלפל ומשאירים בקערה. בזמן הזה מחממים מחבת…

אין תגובות להמשך קריאה

קציצות עוף וכרישה אפויות ופתיתים מקמח מלא עם חזה עוף וסילאן

24.08.2017 ב ארוחות צהרים, חלבון מהחי, קציצות

כולם מכירים ואוהבים את לביבות הפארסה המטוגנות. זו הגרסה האפויה שלהן, שאני מוסיפה לה הרבה ירק כמו שאני אוהבת. קשה להפסיק לאכול אותן, וכיף לקחת להמשך פעילות מחוץ לבית. מצרכים: כ400 גרם חזה עוף טחון ללא אנטיביוטיקה ביצה אורגנית טרופה 2 כרישות פרוסות דק (החלק…

אין תגובות להמשך קריאה

לביבה ירוקה

13.02.2017 ב אביב, ארוחות ערב, עלים ירוקים, קציצות

כאמא לשלושה שאוהבים מאוד לביבות, אני מקפידה תמיד להכניס לתוך הבלילה כמה שיותר ירקות. הלביבות האלו לא מתחנפות לילדים. הן ירוקות בבירור. ועדיין הילדים שלי מקבלים את זה. הם כבר מזמן לא נבהלים מירוק (עניין של חינוך). וכשאני מכינה להם אותן לארוחת ערב אני מרגישה…

אין תגובות להמשך קריאה

לביבת בטטה

18.07.2016 ב ארוחות ערב, ירקות שורש, קציצות

לביבות ירק- פתרון מושלם ומזין לארוחת ערב קלה, עשיר בכל אבות המזון, ויזכו להצלחה בקרב ילדים. בטטה זה ירק עמילני, משביע ומצוין לילדים רזים. כדאי רק לדאוג מראש לבטטה מבושלת או אפויה בתנור, כדי לקצר את הזמנים מצרכים 2 בטטות בינוניות אפויות בתנור בשלמותם עם…

אין תגובות להמשך קריאה