קציצות

פלאפל אפוי משעועית מאש

27.04.2020 ב ארוחות ערב, קטניות, קציצות

שעועית מאש טובה לנו! השעועית קלה לעיכול ולהנבטה ומתאימה לקיץ, מהווה חלבון איכותי מהצומח, עשירה בסידן, ברזל, סיבים תזונתיים וטובה לניקוי הכבד ולהורדת רמות כולסטרול. מצרכים לכ15 קציצות: 2 כוסות שעועית מאש מונבטת (משרים כוס שעועית מאש למשך לילה במים, מסננים, שוטפים היטב ממי ההשריה…

אין תגובות להמשך קריאה

פלאפל אפוי מעדשים

27.04.2020 ב ארוחות ערב, קטניות, קציצות

מצרכים לכ15 קציצות: 2 כוסות עדשים כתומות/שחורות/ירוקות (רצוי להשרות למשך לפחות 4 שעות עד לילה במים, לסנן ולשטוף ממי ההשריה. אם ניתן מומלץ להנביט לעוד יום) חצי צרור עלי כוסברה ללא הגבעולים חצי צרור עלי פטרוזיליה ללא הגבעולים בצל לבן קטן חתוך לרבעים 2 שיני…

אין תגובות להמשך קריאה

שניצל טופו ותירס

04.07.2018 ב ארוחות צהרים, קטניות, קיץ, קציצות

דרך טובה לגוון לילדים את השניצל הביתי היא להציע שניצל מתירס, שמשלב גם חלבון איכותי כמו טופו. כל כך קל להכין את זה בבית, שאין שום סיבה להתפשר על שניצל תירס תעשייתי. מצרכים להכנסה למעבד מזון: 200 גרם טופו חתוך לקוביות גסות גרגירי תירס מקלח…

אין תגובות להמשך קריאה

לביבות תירס וירק

04.07.2018 ב ארוחות ערב, ללא גלוטן, קיץ, קציצות

לעיתים בערבים שיש לי חשק לגוון את החביתה שהילדים האוהבים, אני ממציאה לביבות ירק מהירות, שמרגשות אותי לפתע. והכיף הגדול בלביבות ירק שכיף לקחת אותן לכל יציאה מחוץ לבית, ולאכול לצד גביע יוגורט וירקות מיני. מצרכים: גרגירי תירס מופרדים מקלח אחד1 גזר מגורר דק 1…

אין תגובות להמשך קריאה

3 מתכוני פלאפל

16.04.2018 ב Uncategorized, קטניות, קציצות

פלאפל קלאסי 2 כוסות חומוס לאחר בישול (להשרות ל24 שעות ולבשל במים עד ריכוך או לקצר תהליכים עם סנפרוסט) צרור עלי פטרוזיליה צרור עלי כוסברה 1 בצל לבן חתוך לרבעים 2 כפות פירורי לחם 3 כפות טחינה משומשום מלא תבלינים: כפית מלח, 1/2 כפית פלפל…

אין תגובות להמשך קריאה

3 מתכוני פלאפל אפויים מקטניות

16.04.2018 ב Uncategorized, קטניות, קציצות

פלאפל קלאסי 2 כוסות חומוס לאחר בישול (להשרות ל24 שעות ולבשל במים עד ריכוך או לקצר תהליכים עם סנפרוסט) צרור עלי פטרוזיליה צרור עלי כוסברה 1 בצל לבן חתוך לרבעים 2 כפות פירורי לחם 3 כפות טחינה משומשום מלא תבלינים: כפית מלח, 1/2 כפית פלפל…

אין תגובות להמשך קריאה

לביבות כרובית ודלעת

07.12.2017 ב בלוג מתכונים, ללא גלוטן, קציצות

חצי ק"ג כרובית חתוכה לפלחים אפויה (לאפות עד ריכוך כ20 דקות על חום בינוני 180 מעלות) 250 גרם דלעת חתוכה לקוביות אפויה (לאפות באותה תבנית עם הכרובית, עד ריכוך כ20 דקות על חום בינוני 180 מעלות9 2 כפות בצל מאודה (לאדות במחבת עם כף 1-2…

אין תגובות להמשך קריאה

לביבות סלק ועדשים כתומות

07.12.2017 ב Uncategorized, ארוחות בוקר, בלוג מתכונים, חורף, קציצות

4 סלקים קטנים או 3 סלקים בינוניים מבושלים (אפשר לקנות מוכנים בוואקום) 2 כוסות עדשים כתומות מושרות למשך 3 שעות ומסוננות ממי ההשריה 1 בצל סגול חתוך לרבעים 2 שיני שום חצי צרור עלי פטרוזיליה חצי צרור עלי כוסברה חצי כוס קמח עדשים כתומות או…

אין תגובות להמשך קריאה

לביבת רושטי לחנוכה

06.12.2017 ב ארוחות ערב, בלוג מתכונים, חורף, לפי עונות, לפי רכיבים, קציצות

1 ק"ג תפוחי אדמה (רצוי אורגניים כי הם פשוט יותר טעימים) חמאה מזוקקת (גהי/סמנה) או שמן קוקוס בכבישה קרה מלח הימלאיה, פלפל שחור במטחנה. את תפוחי האדמה הילדים כמובן מקלפים ומגררים בעצמם (שימו לב רק בחורים הקטנים). מתבלים במלח ופלפל ומשאירים בקערה. בזמן הזה מחממים מחבת…

אין תגובות להמשך קריאה

קציצות עוף וכרישה אפויות ופתיתים מקמח מלא עם חזה עוף וסילאן

24.08.2017 ב ארוחות צהרים, חלבון מהחי, קציצות

כולם מכירים ואוהבים את לביבות הפארסה המטוגנות. זו הגרסה האפויה שלהן, שאני מוסיפה לה הרבה ירק כמו שאני אוהבת. קשה להפסיק לאכול אותן, וכיף לקחת להמשך פעילות מחוץ לבית. מצרכים: כ400 גרם חזה עוף טחון ללא אנטיביוטיקה ביצה אורגנית טרופה 2 כרישות פרוסות דק (החלק…

אין תגובות להמשך קריאה