ארוחות צהרים

שניצל טופו ותירס

04.07.2018 ב ארוחות צהרים, קטניות, קיץ, קציצות

דרך טובה לגוון לילדים את השניצל הביתי היא להציע שניצל מתירס, שמשלב גם חלבון איכותי כמו טופו. כל כך קל להכין את זה בבית, שאין שום סיבה להתפשר על שניצל תירס תעשייתי. מצרכים להכנסה למעבד מזון: 200 גרם טופו חתוך לקוביות גסות גרגירי תירס מקלח…

אין תגובות להמשך קריאה

קערת ה"בודהה בול" שלי

30.01.2019 ב Uncategorized, ארוחות צהרים, דגנים מלאים, סלטים, קטניות

לאחרונה התוודעתי לטרנד של קערות "Boddha bowls" ששוטף את הרשת. כאשר הרעיון מאחורי היא לעודד לאכול בריא ומאוזן ע"י שילובים מחומרי גלם זמינים בבית ועונתיים. מדובר בקערה מאוזנת המשלבת ירקות טריים וירקות מבושלים, דגן מלא, 2 סוגי קטניות ושומן בריא וחלבון מהחי אם רוצים. עד…

אין תגובות להמשך קריאה

תבשיל ירקות של קיץ

02.10.2018 ב ארוחות צהרים, ירקות שורש, סוף הקיץ, קטניות, קיץ

זה תבשיל ירקות שמלווה בצורה מושלמת בכל ארוחה, ותמיד כיף שיש סיר ממנו במקרר. היתרון שניתן להכינו ממגוון ירקות שיש לכם בבית, ושהוא מחזיק כ4 ימים במקרר, ולכן מומלץ להכינו בסופ"ש, ולשמור אותו כתוספת מזינה לימות השבוע. התבשיל גם מקסים לאירוח. לגיוון הארוחות, מומלץ להגישו…

אין תגובות להמשך קריאה

מוקפץ ירקות קיץ- במיה עגבניה וקישוא

08.08.2017 ב ארוחות צהרים, קיץ

מוקפץ ירקות קיץ נפלא, שמשתדך נהדר עם אורז בסמטי מלא מצרכים: במיה- קופסת פלסטיק שלמה 4 קישואים או זוקיני חתוך גס 6 עגבניות מוצקות בצבע אדום בוהק, קלופות, להסיר את העין ולחתוך גס פלפל ירוק חריף פרוס דק 3 שיני שום קצוצות עלי אורגנו ובזיליקום…

אין תגובות להמשך קריאה

קציצות עוף וכרישה אפויות ופתיתים מקמח מלא עם חזה עוף וסילאן

24.08.2017 ב ארוחות צהרים, חלבון מהחי, קציצות

כולם מכירים ואוהבים את לביבות הפארסה המטוגנות. זו הגרסה האפויה שלהן, שאני מוסיפה לה הרבה ירק כמו שאני אוהבת. קשה להפסיק לאכול אותן, וכיף לקחת להמשך פעילות מחוץ לבית. מצרכים: כ400 גרם חזה עוף טחון ללא אנטיביוטיקה ביצה אורגנית טרופה 2 כרישות פרוסות דק (החלק…

אין תגובות להמשך קריאה

סלט כוסמת ירוקה

13.02.2017 ב ארוחות צהרים, דגנים מלאים, ללא גלוטן, סלטים

לכוסמת או קאשה אצל הרוסים, יש לה קהל מעריצים או קהל שונאים. אין אמצע. רובם מכירים את הכוסמת החומה הקלויה עם טעם דומיננטי מאוד, אבל במחלקה האורגנית אפשר למצוא כוסמת ירוקה עדינה מאוד בטעם. כוסמת היא למעשה לא דגן, נטולת גלוטן, עשירה בחלבון. ומומלץ לשלבה…

אין תגובות להמשך קריאה

שניצלונים אפויים

18.07.2016 ב ארוחות צהרים, חלבון מהחי

שניצל- המאכל האהוב על ילדים. זה השניצל שילדי אוהבים: מצרכים קילו שניצל חזה עוף פרוס דק ללא אנטיביוטיקה (משק ארצי) 2 ביצים אורגניות פירורי לחם פנקו או פתיתי כוסמין מלאים או קווקר דק (אפשר לשלב גם עם קינואה) או מיקס תבלינים: חצי כפית כמון, כפית פפריקה…

אין תגובות להמשך קריאה

מלאי כופתה הודי ברוטב דלעת ועגבניות

05.10.2014 ב ארוחות ערב, ארוחות צהרים, בלוג מתכונים, קטניות, קיץ, קציצות

כמה טעים זה… באדיבות השף הטבעוני גיל הררי מצרכים להכנת כופתאות: חבילת טופו-300 גרם חתוך לקוביות 4 גזרים מבושלים חתוכים לרבעים חצי כוס קשיו מושרה 2 שיני שום חופן כוסברה 2 כפות סויה תמרי חצי כפית מלח חצי כפית גראם מסאלה חצי כפית קארי אופן…

אין תגובות להמשך קריאה

תבשיל מאש מונבט

11.08.2014 ב ארוחות ערב, ארוחות צהרים, בלוג מתכונים, לפי עונות, לפי רכיבים, קטניות, קיץ

ארוחת צהרים/ערב מהירה ומזינה בתמונה יחד עם התבשיל מאש: קציצות קינואה ועדשים, ותבשיל הודי של תרד, שעועית ירוקה וטופו באדיבות השף גיל הררי רכיבים: כוס מאש מונבט חלוט מספר דק' במים רותחים בצל קצוץ 2 שיני שום 4 עגבניות מקולפות קצוצות 1/4 כפית כמון מלח…

אין תגובות להמשך קריאה