אביב

תבשיל ירוקים אביבי

01.04.2019 ב אביב, בלוג מתכונים, עלים ירוקים

תוספת חגיגית, דיאטטית ובריאה לכל ארוחה. משתלבת היטב עם פילה דג לבן וסלט ירוק עונתי ברוטב אבוקדו ועשבי תיבול מצרכים חבילת תחתיות ארטישוק קפואות (סנפרוסט) כוס פול ירוק טרי או אדממה קפוא קלוף או אפונת גינה (ללא התרמיל) 2 שומר חתוך לרבעים ללא הלב והגבעולים…

אין תגובות להמשך קריאה

סלט לדרכים

07.03.2018 ב אביב, דגנים מלאים, סלטים, קטניות

בעבר סלטים לא היו משביעים אותי. הייתי רעבה כעבור שעה. כשבחנתי זאת הבנתי שהסלט לא היה מאוזן, היה חסר בו פחמימות מורכבות, חלבונים ושומנים לתחושת שובע. עם הזמן מצאתי לעצמי שילוב מנצח של מרכיבים שהופכים את הסלט האביבי הזה לחגיגה של ממש: צבעוני ומגרה, קראנצ'י,…

אין תגובות להמשך קריאה

מוזלי אסאי

07.03.2018 ב 'מזונות על' (Superfoods), אביב, ארוחות בוקר, ללא גלוטן, פירות

מוזלי על בסיס אסהי, מתאים לא רק לטבעונים, אלא לכל מי שרוצה לגוון מדי פעם את היוגורט, ולהעשיר את הארוחה בנוגדי חמצון. זו ארוחה שמעניקה לגוף שלנו אנרגיה זמינה, ומצוינת גם כארוחת ביניים לשעות העייפות של אחה"צ המוקדמות.   הכנת שייק אסהי עם חלב שקדים:…

אין תגובות להמשך קריאה

שייק ירוק לדרכים

07.03.2018 ב אביב, ארוחות בוקר, ללא גלוטן, מתוקים בריאים, עלים ירוקים, פירות

שייק ירוק לארוחת בוקר קלה. מושלם לקחת בצנצנת לדרכים / ליום עבודה במשרד. היתרון הוא בזמן הכנה מהיר, ובארוחה של פירות וירקות שנכונה לגוף שלנו בבוקר על קיבה ריקה. הנוזלים שבשייק והסיבים שבעלים הירוקים, יחד עם הפרוקטוז הטבעי שיש בפרי, מסייעים לחילוף חומרים מהיר. תוספת…

אין תגובות להמשך קריאה

מרק ברוקולי וכרישה

19.03.2017 ב אביב, מרקים, עלים ירוקים

בעונת האביב כשיש ברוקולי טרי אני אוהבת להכין את המרק הזה. מחזק מערכת חיסונית ומחזק את הדם, מנקה ובעל מרקם סמיך ומנחם. מצרכים: 2 תפרחות ברוקולי קטנות (רצוי אורגני) מפורקות לפרחים קטנים 1 זוקיני חתוך גס 2 כרישות (החלק הלבן) חתוכות גס חצי כוס כרוב…

אין תגובות להמשך קריאה

לביבה ירוקה

13.02.2017 ב אביב, ארוחות ערב, עלים ירוקים, קציצות

כאמא לשלושה שאוהבים מאוד לביבות, אני מקפידה תמיד להכניס לתוך הבלילה כמה שיותר ירקות. הלביבות האלו לא מתחנפות לילדים. הן ירוקות בבירור. ועדיין הילדים שלי מקבלים את זה. הם כבר מזמן לא נבהלים מירוק (עניין של חינוך). וכשאני מכינה להם אותן לארוחת ערב אני מרגישה…

אין תגובות להמשך קריאה

עלי מנגולד/קולארד ממולאים

01.04.2015 ב אביב, ארוחות ערב, עלים ירוקים

מתכון מתוך סדנת בישול בריא עונתית מרכיבים: 10 עלי קולארד/מנגולד גדולים ורחבים, חלוטים כחצי דקה במים רותחים 2 אבוקדו בינוניים 2 כפות פטרוזיליה קצוצה כף כוסברה קצוצה 2 שורשי סלרי מגורדים דק 2 קולורבי מגורדים דק 2 בטטות מגורדות דק לימון אחד סחוט מלח לטעם…

אין תגובות להמשך קריאה

ממרח חרוסת

01.04.2015 ב אביב, ממרחים, מתוקים בריאים

באדיבות השף הטבעוני גיל הררי מרכיבים: 20 תמרים מזן מג'הול 8 שזיפים 9 משמשים אורגניים 2 תפוחים חמוצים מקולפים חתוכים לרבעים כוס וחצי אגוזי מלך 1/2 כפית קינמון כפית גרידת לימון אופן הכנה: טוחנים את כל המרכיבים עד למרקם חלק ניתן גם להכין כדורי חרוסת…

אין תגובות להמשך קריאה

גפילטע טבעוני

01.04.2015 ב אביב, קציצות

הערה מקדימה- גפילטע פיש זו מסורת וכן מזון בריאות, בפרט שטוחנים את הקרפיון עם העצמות. יחד עם זאת, אני מאוד אוהבת את הגרסה הטבעונית שלו שהמציא השף גיל הררי. נחמד לגוון. מרכיבים ל-12 קציצות 2 כוסות שקדים, מושרים במים במשך 8 שעות ומסוננים 1 כוס אגוזי…

אין תגובות להמשך קריאה

מרק ירוק אביבי

12.03.2015 ב אביב, מרקים, עלים ירוקים

מרק נפלא וקליל שמשלב הרבה ירוקים ומתאים גם בעת ניקוי אביבי מרכיבים: *ניתן לגוון עם הירוקים שיש בנמצא כוס שעועית לוביה יבשה (הקטנה עם העין השחורה) מושרת לילה במי ברז ומבושלת עד ריכוך (כחצי שעה) שורש סלרי חתוך לקוביות 5 גבעולי סלרי (בלי העלים) קצוצים…

אין תגובות להמשך קריאה