חורף

לביבות סלק ועדשים כתומות

07.12.2017 ב Uncategorized, ארוחות בוקר, בלוג מתכונים, חורף, קציצות

4 סלקים קטנים או 3 סלקים בינוניים מבושלים (אפשר לקנות מוכנים בוואקום) 2 כוסות עדשים כתומות מושרות למשך 3 שעות ומסוננות ממי ההשרייה 1 בצל סגול חתוך לרבעים 2 שיני שום חצי צרור עלי פטרוזיליה חצי צרור עלי כוסברה חצי כוס קמח אורז מלא (או…

אין תגובות להמשך קריאה

לביבת רושטי לחנוכה

06.12.2017 ב ארוחות ערב, בלוג מתכונים, חורף, לפי עונות, לפי רכיבים, קציצות

1 ק"ג תפוחי אדמה (רצוי אורגניים כי הם פשוט יותר טעימים) חמאה מזוקקת (גהי/סמנה) או שמן קוקוס בכבישה קרה מלח הימלאיה, פלפל שחור במטחנה. את תפוחי האדמה הילדים כמובן מקלפים ומגררים בעצמם (שימו לב רק בחורים הקטנים). מתבלים במלח ופלפל ומשאירים בקערה. בזמן הזה מחממים מחבת…

אין תגובות להמשך קריאה

נזיד עדשים חורפי

13.02.2017 ב ארוחות ערב, חורף, מרקים, קטניות

העדשים עשירות בחלבון איכותי, סידן וברזל. זה תבשיל חורפי שמבושל זמן רב, רך כמו חמאה, משביע ומחמם את הבטן. אופן הכנה: 5 כוסות עדשים ירקות (לאחר השרייה של לפחוץ 4 שעות. רצוי מונבטות) 3 גזרים חתוכים לפרוסות שורש סלרי חתוך לקוביות כרישה קצוצה דק חופן…

אין תגובות להמשך קריאה

מרק ירקות ושעועית חורפי

13.02.2017 ב ארוחות ערב, חורף, ירקות שורש, מרקים, קטניות

מרק ירקות זו האהבה שלי. התוספת של השעועית הלבנה או החומוסים תורמת לתחושת שובע ומעשירה את המרק בחלבונים, סידן וברזל. העלים הירוקים בקערת ההגשה חשובים ותורמים אף הם. מצרכים: 2 גזרים חתוכים לפרוסות 1 כרישה חתוכה דק בצל לבן חתוך לקוביות קטנות 4 גבעולי סלרי…

אין תגובות להמשך קריאה

שייק עם תותים, תפוחים ונבטים

21.02.2016 ב חורף, ללא גלוטן, עלים ירוקים

זה שייק שאנחנו נוהגים להכין אותו בבר שייקים שלנו בחברות בעונת החורף, כשיש תותים טריים, ויש קונצנזוס רחב שהשייק הזה טעים במיוחד. גם ילדים מאוד יאהבו. יש לו ריח נפלא וצבע ורדרד מושלם. רכיבים: 6-7 תותים טריים (או קפואים) 2 תפוחים מזן פינק ליידי חופן…

אין תגובות להמשך קריאה

צ'יפס ירקות שורש וקייל

24.02.2015 ב ארוחות ערב, חורף, ירקות שורש

פתרון לנשנוש בריא או כגיוון לצ'יפס הסטנדרטי. מחממים תנור ל-150 מעלות. בינתיים פורסים ירקות שורש לפרוסות דקות בעזרת מעבד מזון/מנדולינה/סכין שף, כמו: סלק בטטה קולרבי שורש סלרי גזר את הקייל חותכים עם סכין או קורעים ביד ללא הגבעול. (רצוי קייל מסולסל) מניחים על תבנית עם…

אין תגובות להמשך קריאה

דייסת דגנים חורפית

27.07.2014 ב ארוחות בוקר, דגנים מלאים, חורף, מתכונים

כך פותחים את הבוקר! הדייסה הזו נולדה ו'הובשלה' בעצמה, ואני יכולה לומר סוף סוף שמצאתי את הארוחה המזינה ביותר עבורי. יש לה כמה יתרונות ברורים על פני דייסת הקווקר הרגילה: היא כולה מדגנים מלאים ולכן מזינה ומשביעה הרבה יותר- במקום קווקר (הגרסה הטחונה) נשתמש בגרעיני…

אין תגובות להמשך קריאה

מרק הראמן שלי

27.07.2014 ב ארוחות ערב, חורף, ללא גלוטן, מרקים, מתכונים

אני כל כך אוהבת את המרק הזה- ארוחה שלמה בקערה אחת, עשירה בירקות, קלילה ומשביעה. תוספת הנודלס והחלבון בצורת ביצה/טופו, הופכים את המנה לארוחה שלמה. הציר העשיר מעצמות מחזק את המערכת החיסונית. זו ארוחת ערב מושלמת, מהירה להכנה (חובה רק שיהיה ציר מוכן בפריזר) ודלה…

אין תגובות להמשך קריאה

גרעיני שיבולת שועל ואמרנת עם ירקות שורש ומנגולד

07.07.2014 ב ארוחות בוקר, דגנים מלאים, חורף, ירקות שורש, מתכונים

רכיבים: כוס גרעיני שיבולת שועל (להשיג בחנויות טבע) 1/3 כוס אמרנת (עשירה בחלבון. להשיג בחנויות טבע) בצל סגול קצוץ דק 1 סלק קצוץ לקוביות 1 גזר קצוץ לקוביות 1 לפת קצוצה לקוביות- לא חובה עלי מנגולד (של הסלק) קצוצים 1/2 כפית הל טחון, 1/2 כפית…

אין תגובות להמשך קריאה