חלבון מהחי

מוקפץ אטריות ביצים וסינטה

26.08.2018 ב ארוחות ערב, חלבון מהחי, קיץ

אוכל אסייתי הוא הבחירה המועדפת עלי ביום קיץ חם. הבחירה העדיפה, אם מתאפשר, היא להכין בבית, שהרי אז אנחנו שולטים בכמות ובאיכות הרוטב שנשים. היתרון במוקפץ שאפשר לגוון עם שלל הירקות הזמינים לנו בבית, וזמן ההכנה קצר ומהיר, ועל כן מדובר במנה מושלמת לארוחת צהרים/ערב…

אין תגובות להמשך קריאה

מרק כתומים

17.04.2018 ב בלוג מתכונים, חלבון מהחי, ירקות שורש, מרקים, קטניות

המרק האהוב והפשוט להכנה הזה, טחון, מזין, מרגיע. מרק זריז להכנה מהירה לארוחת ערב. מתאים לילדים, ומתאים בימי הניקוי כמקור בריא לפחמימות טובות. מצרכים: 1 כוס עדשים כתומות לאחר השרייה במי ברז כ3 שעות עד לילה (לפי מידת הזמן שיש לכם) וסינון 2 בטטות חתוכות…

אין תגובות להמשך קריאה

קציצות עוף וכרישה אפויות ופתיתים מקמח מלא עם חזה עוף וסילאן

24.08.2017 ב ארוחות צהרים, חלבון מהחי, קציצות

כולם מכירים ואוהבים את לביבות הפארסה המטוגנות. זו הגרסה האפויה שלהן, שאני מוסיפה לה הרבה ירק כמו שאני אוהבת. קשה להפסיק לאכול אותן, וכיף לקחת להמשך פעילות מחוץ לבית. מצרכים: כ400 גרם חזה עוף טחון ללא אנטיביוטיקה ביצה אורגנית טרופה 2 כרישות פרוסות דק (החלק…

אין תגובות להמשך קריאה

שקשוקה ירוקה של שבת

08.08.2017 ב ארוחות בוקר, חלבון מהחי, קיץ

אני מחכה לשישי או שבת בבוקר, להכין את השקשוקה שלי. שקשוקה טובה צריכה את השקט ותשומת הלב בהכנתה, לכן זה מתאים לרוגע של שבת. בגרסת השקשוקה שלי יש עלי מנגולד וחומוסים מבושלים. ובעונת הבמיה, היא גם מתווספת לחגיגה. מצרכים: 6 עגבניות בינוניות מוצקות בצבע אדום…

אין תגובות להמשך קריאה

חביתת ירק

13.02.2017 ב ארוחות בוקר, ארוחות ערב, בלוג מתכונים, חלבון מהחי

חביתת הירק שלי קרויה על ידי ילדיי בשם 'חביתת קסם'. מדובר למעשה בארוחה שלמה בחביתה אחת, בזכות התוספת של הקווקר והגבינה. מצרכים: קישוא/זוקיני מגורר חצי כרובית קטנה מגוררת בפומפיה כף כרישה קצוצה חופן עלי תרד קצוצים דק דק (בעונה אפשר גם חוביזה/סרפד)- לילדים שלא מפריע…

אין תגובות להמשך קריאה

שניצלונים אפויים

18.07.2016 ב ארוחות צהרים, חלבון מהחי

שניצל- המאכל האהוב על ילדים. זה השניצל שילדי אוהבים: מצרכים קילו שניצל חזה עוף פרוס דק ללא אנטיביוטיקה (משק ארצי) 2 ביצים אורגניות פירורי לחם פנקו או פתיתי כוסמין מלאים או קווקר דק (אפשר לשלב גם עם קינואה) או מיקס תבלינים: חצי כפית כמון, כפית פפריקה…

אין תגובות להמשך קריאה

פורל מאודה

06.01.2015 ב ארוחות ערב, חלבון מהחי, קיץ

אני חשה אהבה רבה לדג הפורל העדין והנפלא. ניתן גם לעיתים למצוא פורל אדום ואז מתעוררת לה שמחה בליבי. רכיבים (ל-2 מנות): 2 דגי פורל שלמים פרוסות דקות מלימון שלם גרידת לימון עשבי תיבול למילוי הדג כמו: למון גראס/רוזמרין/תימין 3 עלים גדולים לסלסלת אידוי כמו…

אין תגובות להמשך קריאה

דג בפרגמנט

27.07.2014 ב ארוחות צהרים, חלבון מהחי, מתכונים

הדרך האהובה והמהירה עלי להכין דג בתנור. מנה קבועה אצלנו בשבת אחרי הים. נייר האפייה עוטף את הדג ושומר על עסיסיותו. לא מומלץ להשתמש בנייר אלומיניום בכלל באפייה. מצרכים לדג אחד: מחממים את התנור ל- 180 מעלות. דג שלם או מפולט כמו מוסר ים/לברק/פרידה/פורל בוזקים…

אין תגובות להמשך קריאה