ללא גלוטן

פולנטה מתירס טרי מזן מתוק

04.07.2018 ב ארוחות ערב, ללא גלוטן, עונות, קיץ

הבשורה האמיתית של הקיץ הזה הוא הזן המתוק של התירס. ברגע שאני מניחה עליו את ידי, מתעוררת בי מייד השראה להכין פולנטה נימוחה ומהירה לילדים לארוחת הערב. אם לא מצליחים להשיג את הזן המתוק, חכו לפעם הבאה.   מצרכים להכנת הפולנטה   חבילה של 5…

אין תגובות להמשך קריאה

קרפ דוסה

08.07.2018 ב ארוחות בוקר, ארוחות ערב, דגנים מלאים, ללא גלוטן, קטניות

הקרפ הזה שינה את חיי. תמיד נמשכתי למאכלים חמים בבוקר, כאלו שנותנים תחושת כוח ושובע לאורך זמן. מדובר בקרפ הודי המשלב אורז בשמטי ועדשים כתומות, שהוספתי לו גם קינואה, לתוספת של חלבון. והכיף הגדול שגם הילדים ישמחו לאכול, וזו דרך מעולה לשלב להם בתזונה חלבון…

אין תגובות להמשך קריאה

סלט תירס ושעועית אדומה

04.07.2018 ב ארוחות ערב, ללא גלוטן, סלטים, קיץ

סלט שמזכיר לי את מקסיקו: צבעוני, חי ובועט, מלא שמחת חיים. השעועית האדומה מכילה חלבון איכותי מהצומח וסיבים תזונתיים שתורמים לתחושת שובע. אם תשרו את השעועית 24 שעות ותבשלו עד ריכוך, לא צפויות להיות תופעות לא נעימות אחרי.. וכמובן אפשר תמיד לקצר תהליכים אם רוצים…

אין תגובות להמשך קריאה

לביבות תירס וירק

04.07.2018 ב ארוחות ערב, ללא גלוטן, קיץ, קציצות

לעיתים בערבים שיש לי חשק לגוון את החביתה שהילדים האוהבים, אני ממציאה לביבות ירק מהירות, שמרגשות אותי לפתע. והכיף הגדול בלביבות ירק שכיף לקחת אותן לכל יציאה מחוץ לבית, ולאכול לצד גביע יוגורט וירקות מיני. מצרכים: גרגירי תירס מופרדים מקלח אחד1 גזר מגורר דק 1…

אין תגובות להמשך קריאה

פודינג צ'יאה

14.05.2018 ב ארוחות בוקר, ללא גלוטן, מתוקים בריאים, קיץ

ההשרייה של זרעי צ'יאה, שעשירים באומגה 3 ובשומן בריא, יחד עם חלב שקדים למשך לילה, מייצרת מרקם של פודינג סמיך, בשל התכונה של זרעי הצ'יאה שסופחים נוזלים, ובשל כך מצוינת גם לטיפול בעצירות. הפודינג יכול להוות תחליף מרענן, קליל ומהיר לדייסת בוקר בחודשי הקיץ, או…

אין תגובות להמשך קריאה

טורטיה ירוקה

24.04.2018 ב Uncategorized, ארוחות ערב, דגנים מלאים, ללא גלוטן

הטרנד העכשווי הזה של טורטיות מהירות מכוסמת תפס גם אותי, ואת המטופלים שלי. העובדה שהן ללא גלוטן, עשויות מ100% מרכיבים טבעיים, ממרכיב אחד מרכזי- כוסמת ירוקה, ותבלינים, ללא חומרים משמרים, ללא שמן, ללא חומרי טעם וריח (יצא לכם פעם להסתכל ברשימת הרכיבים של טורטיה קנויה?)…

אין תגובות להמשך קריאה

עוגת 3 שכבות טבעונית

13.05.2018 ב ללא גלוטן, מתוקים בריאים

זו עוגה חצי קפואה, קלה להכנה ומרשימה לאירוח, מעבר לכך, היא מתאימה גם לאלו שרגישים לגלוטן או נמענים מאכילת מוצרי חלב. לבצק   2 כוסות שקדים מושרים במי ברז (רצוי למשך לילה) ומסוננים 6 תמרים טוחנים במעבד מזון עד שמתקבל מרקם חלק ואחיד שמים את…

אין תגובות להמשך קריאה

קרקר זרעים ללא גלוטן

13.05.2018 ב ללא גלוטן, ממרחים

קרקר טבעי מזרעים הוא פיתרון נהדר לנשנוש בריא, או כמנה ראשונה לאורחים. היתרון של הכנה ביתית היא החסכון בעלויות, והשליטה שלנו באיכות הרכיבים. מצרכים: 2 כוסות קמח שקדים חצי כוס קמח אורז שליש כוס מים שליש כוס שמן זית כף זרעי דלעת כף זרעי חמנייה…

אין תגובות להמשך קריאה

חביתה מקמח חומוס/עדשים כתומות

17.04.2018 ב ארוחות ערב, ללא גלוטן, קטניות

גם אם את/ה לא טבעוני, כדאי להתנסות בהכנת חביתה טבעונית מזינה, משביעה מאוד ועשירה בחלבון. שים לב שקמח עדשים כתומות הוא יותר עדין בטעם ופחות דחוס מקמח חומוס. זו אופציה טובה מאוד לגיוון הביצה, כארוחת ערב מהירה. אופן הכנה: מאדים במחבת נון סטיק בצל/כרישה קצוץ…

אין תגובות להמשך קריאה

מוקפץ אטריות שחורות וירקות

24.04.2018 ב ללא גלוטן, קיץ

ניתן להשיג היום במדפים ללא גלוטן בסופר אטריות אורז מלא/סובה/סויה/שעועית שחורה. אטריות הסויה והשעועית השחורה מכילות 45 גרם חלבון ל100 גרם, ולכן הן עדיפות על פני אטריות אורז לבן, ומומלץ להתנסות בהכנתם. מצרכים: 1/2 שקית אטריות אורז שחורות/שעועית שחורה/סובה 2 גזרים חתוכים לגפרורים 1 פלפלים…

אין תגובות להמשך קריאה