מרקים

מרק כתומים

17.04.2018 ב בלוג מתכונים, חלבון מהחי, ירקות שורש, מרקים, קטניות

המרק האהוב והפשוט להכנה הזה, טחון, מזין, מרגיע. מרק זריז להכנה מהירה לארוחת ערב. מתאים לילדים, ומתאים בימי הניקוי כמקור בריא לפחמימות טובות. מצרכים: 1 כוס עדשים כתומות לאחר השרייה במי ברז כ3 שעות עד לילה (לפי מידת הזמן שיש לכם) וסינון 2 בטטות חתוכות…

אין תגובות להמשך קריאה

מרק דלעת ג'ינג'ר וחלב קוקוס

18.09.2017 ב מרקים, סוף הקיץ

במשלוח ממשק אורגני הגיעה דלעת מושלמת, בצבע כתום עז. יכולתי להכין ממנה קרפצ'ו דלעת, או תבשיל דלעת בחלב קוקוס, אבל הפעם אירחתי את המשפחה והדלעת התאימה לי להגשת המרק בכוסות קטנות. בשילוב מושלם עם תבלינים עוקצים ומחזקי מערכת חיסונית עם בוא הסתיו וחלב קוקוס מוקרם….

אין תגובות להמשך קריאה

מרק מינסטרונה סוף קיץ

03.09.2017 ב ארוחות ערב, לפי עונות, לפי רכיבים, מרקים, סוף הקיץ

מרק המסמן עבורי את סופו של הקיץ כשרוחות סתיו מתחילות לנשב בשעות הבוקר המוקדמות. מרק זה הוא דרך לחזק את המערכת החיסונית, אחרי שהרבנו באכילת מזונות קרים, קרי פירות הקיץ, מוצרי חלב, קרטיבים. רכיבים: 2 גזרים חתוכים לאורכם ופרוסים דק 2 קישואים חתוכים לאורכם ופרוסים…

אין תגובות להמשך קריאה

מרק ברוקולי וכרישה

19.03.2017 ב אביב, מרקים, עלים ירוקים

בעונת האביב כשיש ברוקולי טרי אני אוהבת להכין את המרק הזה. מחזק מערכת חיסונית ומחזק את הדם, מנקה ובעל מרקם סמיך ומנחם. מצרכים: 2 תפרחות ברוקולי קטנות (רצוי אורגני) מפורקות לפרחים קטנים 1 זוקיני חתוך גס 2 כרישות (החלק הלבן) חתוכות גס חצי כוס כרוב…

אין תגובות להמשך קריאה

נזיד עדשים חורפי

13.02.2017 ב ארוחות ערב, חורף, מרקים, קטניות

העדשים עשירות בחלבון איכותי, סידן וברזל. זה תבשיל חורפי שמבושל זמן רב, רך כמו חמאה, משביע ומחמם את הבטן. אופן הכנה: 5 כוסות עדשים ירקות (לאחר השרייה של לפחוץ 4 שעות. רצוי מונבטות) 3 גזרים חתוכים לפרוסות שורש סלרי חתוך לקוביות כרישה קצוצה דק חופן…

אין תגובות להמשך קריאה

מרק ירקות ושעועית חורפי

13.02.2017 ב ארוחות ערב, חורף, ירקות שורש, מרקים, קטניות

מרק ירקות זו האהבה שלי. התוספת של השעועית הלבנה או החומוסים תורמת לתחושת שובע ומעשירה את המרק בחלבונים, סידן וברזל. העלים הירוקים בקערת ההגשה חשובים ותורמים אף הם. מצרכים: 2 גזרים חתוכים לפרוסות 1 כרישה חתוכה דק בצל לבן חתוך לקוביות קטנות 4 גבעולי סלרי…

אין תגובות להמשך קריאה

מרק חומוס וכתומים

27.12.2016 ב ארוחות ערב, מרקים, קטניות

אחד המרקים המוצלחים, סמיך ומשביע, עשיר בירקות ובחלבון איכותי מהחומוס. גם ילדים יאהבו. מצרכים: 3 בטטות חתוכות לקוביות בינוניות 4 גזרים חתוכים לקוביות בינוניות 1 כרובית קטנה מחולקת לפלחים 1 שורש סלרי חתוך לקוביות בינוניות 2 כרישות קצוצות 3 שיני שום קצוצות 5 עגבניות מקולפות…

אין תגובות להמשך קריאה

מרק ירוק אביבי

12.03.2015 ב אביב, מרקים, עלים ירוקים

מרק נפלא וקליל שמשלב הרבה ירוקים ומתאים גם בעת ניקוי אביבי מרכיבים: *ניתן לגוון עם הירוקים שיש בנמצא כוס שעועית לוביה יבשה (הקטנה עם העין השחורה) מושרת לילה במי ברז ומבושלת עד ריכוך (כחצי שעה) שורש סלרי חתוך לקוביות 5 גבעולי סלרי (בלי העלים) קצוצים…

אין תגובות להמשך קריאה

ציר עצמות/ירקות

27.07.2014 ב מרקים, מתכונים

גרסה מהירה לציר ירקות: חותכים גס גזר, גבעולי סלרי עם העלים ובצל. מאדים 10 דקות בסיר עד השחמה קלה, מוסיפים 2 ליטר מים. מביאים לרתיחה. ומבשלים חצי שעה. מהבסיס של הציר ניתן להכין מרק מיסו מהיר עם אטריות וירקות. רכיבים לציר עצמות להחלמה וחיזוק: קילו…

אין תגובות להמשך קריאה

מרק הראמן שלי

27.07.2014 ב ארוחות ערב, חורף, ללא גלוטן, מרקים, מתכונים

אני כל כך אוהבת את המרק הזה- ארוחה שלמה בקערה אחת, עשירה בירקות, קלילה ומשביעה. תוספת הנודלס והחלבון בצורת ביצה/טופו, הופכים את המנה לארוחה שלמה. הציר העשיר מעצמות מחזק את המערכת החיסונית. זו ארוחת ערב מושלמת, מהירה להכנה (חובה רק שיהיה ציר מוכן בפריזר) ודלה…

אין תגובות להמשך קריאה