קטניות

שניצל טופו ותירס

04.07.2018 ב ארוחות צהרים, קטניות, קיץ, קציצות

דרך טובה לגוון לילדים את השניצל הביתי היא להציע שניצל מתירס, שמשלב גם חלבון איכותי כמו טופו. כל כך קל להכין את זה בבית, שאין שום סיבה להתפשר על שניצל תירס תעשייתי. מצרכים להכנסה למעבד מזון: 200 גרם טופו חתוך לקוביות גסות גרגירי תירס מקלח…

אין תגובות להמשך קריאה

קרפ דוסה

08.07.2018 ב ארוחות בוקר, ארוחות ערב, דגנים מלאים, ללא גלוטן, קטניות

הקרפ הזה שינה את חיי. תמיד נמשכתי למאכלים חמים בבוקר, כאלו שנותנים תחושת כוח ושובע לאורך זמן. מדובר בקרפ הודי המשלב אורז בשמטי ועדשים כתומות, שהוספתי לו גם קינואה, לתוספת של חלבון. והכיף הגדול שגם הילדים ישמחו לאכול, וזו דרך מעולה לשלב להם בתזונה חלבון…

אין תגובות להמשך קריאה

קערת ה"בודהה בול" שלי

30.01.2019 ב Uncategorized, ארוחות צהרים, דגנים מלאים, סלטים, קטניות

לאחרונה התוודעתי לטרנד של קערות "Boddha bowls" ששוטף את הרשת. כאשר הרעיון מאחורי היא לעודד לאכול בריא ומאוזן ע"י שילובים מחומרי גלם זמינים בבית ועונתיים. מדובר בקערה מאוזנת המשלבת ירקות טריים וירקות מבושלים, דגן מלא, 2 סוגי קטניות ושומן בריא וחלבון מהחי אם רוצים. עד…

אין תגובות להמשך קריאה

תבשיל ירקות של קיץ

02.10.2018 ב ארוחות צהרים, ירקות שורש, סוף הקיץ, קטניות, קיץ

זה תבשיל ירקות שמלווה בצורה מושלמת בכל ארוחה, ותמיד כיף שיש סיר ממנו במקרר. היתרון שניתן להכינו ממגוון ירקות שיש לכם בבית, ושהוא מחזיק כ4 ימים במקרר, ולכן מומלץ להכינו בסופ"ש, ולשמור אותו כתוספת מזינה לימות השבוע. התבשיל גם מקסים לאירוח. לגיוון הארוחות, מומלץ להגישו…

אין תגובות להמשך קריאה

חביתה מקמח חומוס/עדשים כתומות

17.04.2018 ב ארוחות ערב, ללא גלוטן, קטניות

גם אם את/ה לא טבעוני, כדאי להתנסות בהכנת חביתה טבעונית מזינה, משביעה מאוד ועשירה בחלבון. שים לב שקמח עדשים כתומות הוא יותר עדין בטעם ופחות דחוס מקמח חומוס. זו אופציה טובה מאוד לגיוון הביצה, כארוחת ערב מהירה. אופן הכנה: מאדים במחבת נון סטיק בצל/כרישה קצוץ…

אין תגובות להמשך קריאה

3 מתכוני פלאפל

16.04.2018 ב Uncategorized, קטניות, קציצות

פלאפל קלאסי 2 כוסות חומוס לאחר בישול (להשרות ל24 שעות ולבשל במים עד ריכוך או לקצר תהליכים עם סנפרוסט) צרור עלי פטרוזיליה צרור עלי כוסברה 1 בצל לבן חתוך לרבעים 2 כפות פירורי לחם 3 כפות טחינה משומשום מלא תבלינים: כפית מלח, 1/2 כפית פלפל…

אין תגובות להמשך קריאה

מרק כתומים

17.04.2018 ב בלוג מתכונים, חלבון מהחי, ירקות שורש, מרקים, קטניות

המרק האהוב והפשוט להכנה הזה, טחון, מזין, מרגיע. מרק זריז להכנה מהירה לארוחת ערב. מתאים לילדים, ומתאים בימי הניקוי כמקור בריא לפחמימות טובות. מצרכים: 1 כוס עדשים כתומות לאחר השרייה במי ברז כ3 שעות עד לילה (לפי מידת הזמן שיש לכם) וסינון 2 בטטות חתוכות…

אין תגובות להמשך קריאה

סלט לדרכים

07.03.2018 ב אביב, דגנים מלאים, סלטים, קטניות

בעבר סלטים לא היו משביעים אותי. הייתי רעבה כעבור שעה. כשבחנתי זאת הבנתי שהסלט לא היה מאוזן, היה חסר בו פחמימות מורכבות, חלבונים ושומנים לתחושת שובע. עם הזמן מצאתי לעצמי שילוב מנצח של מרכיבים שהופכים את הסלט האביבי הזה לחגיגה של ממש: צבעוני ומגרה, קראנצ'י,…

אין תגובות להמשך קריאה

3 מתכוני פלאפל אפויים מקטניות

16.04.2018 ב Uncategorized, קטניות, קציצות

פלאפל קלאסי 2 כוסות חומוס לאחר בישול (להשרות ל24 שעות ולבשל במים עד ריכוך או לקצר תהליכים עם סנפרוסט) צרור עלי פטרוזיליה צרור עלי כוסברה 1 בצל לבן חתוך לרבעים 2 כפות פירורי לחם 3 כפות טחינה משומשום מלא תבלינים: כפית מלח, 1/2 כפית פלפל…

אין תגובות להמשך קריאה

אורז אדום עם חומוסים ודלורית

22.02.2018 ב דגנים מלאים, סלטים, קטניות

אחד הסלטים האהובים עלי, מהווה ארוחה שלמה עם חלבון מלא. מנה מרשימה מאוד גם לאירוח. מצרכים: כוס וחצי אורז בסמטי אדום מושרה ל3 שעות במים כוס וחצי מים רותחים 1/2 כוס חומוסים מבושלים (אפשר לקנות של סנפרוסט) דלורית קטנה חתוכה לקוביות קטנות 3 שיני שום…

אין תגובות להמשך קריאה