title

סיור ליקוט צמחי בר למאכל

16 יול 2014, על ידי adi ב פעילויות Outoor ומשפחות

בריאות בחיינו העסוקים

רבים מאיתנו תוהים כיצד להכניס קצת יותר בריאות לאורח החיים שלנו. איך לעשות שינויים קטנים בתזונה, איך לשנות קצת את הפעילות שלנו, כך שנהיה בריאים יותר. לא צריך לחפש רחוק. אפשר להתחיל מהגינה שלנו, מהשדה הלא-מעובד בדרך לעבודה או מהגינות המוזנחות ברחבי העיר. הפעילות תועבר עם מומחה למסורות תזונה, אשר חקר את הכתבים של הרופאים שפעלו כאן לאורך אלפי שנים ויש לו מסקנות.

ליקוט ובישול

המדריך יקח אותנו לסיור ביער וילמד אותנו לזהות את הצמחים שאפשר לאכול. אחרי שיחה על הרפואה המקומית, נלקט צמחי-בר ונלמד להכין מהם מטעמים קלילים שכל אחד יוכל לשלב בתפריט. נראה כיצד פעילות מהנה וקלילה של ליקוט, תוסיף צבע וטעם לחיים של כל אחד מאיתנו. אחרי שנכיר את הצמחים ונאסוף אותם – נבשל ביחד ונאכל ארוחה משותפת בשטח.

סיפורים וידע

המדריך הינו מומחה לליקוט – ביד בטוחה ועם אוקיינוס של סיפורים, הוא מדריך קבוצות רבות לגילוי הטעמים הנהדרים של הטבע. המדריך לא נרתע מלספר את הסיפורים החשובים ביותר על האוכל שאנחנו אוכלים ובעזרת הידע הרב והמיתוסים המקומיים, מתבל את הטיול ואת הצלחת.

הפעילות המשותפת היא חווייתית, מגבשת, מרעננת ומחכימה, ומתאימה כפעילות Outdoor מגבשת למחלקות או כטיול משפחות.

  • הפעילות הינה עונתית ומותאמת לחודשים דצמבר- מאי כולל.

לאחר הסיור נתחלק לקבוצות עבודה ונכין יחדיו ארוחה צמחונית הכוללת: פירות, תה וקפה בהגעה, פיתות מקמח מלא מקומי על סאג', עלי בר שנלקט בסיור על מחבת במדורה, חביתות ירק אורגניות, טחינה גולמית, ו'תמר מרשמלו' ופירות לקינוח.

  • ניתן להרחיב לארוחת צהרים מלאה הכוללת: תבשילי פויקה, נזידי קטניות וירקות.

השתתפנו בטיול ליקוט ובישול בטבע במסגרת פעילות צוותית ביוזמה אישית. נהנינו מהסיור והפקנו מידע. ההנחיה היתה מקצועית מחד וחווייתית מאידך.
חברי הצוות הביעו את שביעות רצונם ואמרו שהפעילות תרמה להם באופן אישי ולגיבוש הצוות.
ממליצה בחום לכל מי שעולם התזונה והליקוט מעניין אותו. / יעל צורי- אינטל