גפילטע טבעוני

01 אפר 2015, על ידי adi ב אביב, קציצות

הערה מקדימה- גפילטע פיש זו מנה מסורתית ומזון בריאות, בפרט שטוחנים את הקרפיון עם העצמות.
יחד עם זאת, אני מאוד אוהבת את הגרסה הטבעונית שלו שהמציא השף גיל הררי. נחמד לגוון.

מרכיבים ל-12 קציצות

2 כוסות שקדים, מושרים במים במשך 8 שעות ומסוננים
1 כוס אגוזי פקאן
2 גזרים, חתוכים
2 גבעולי סלרי, פרוסים
1 כף בצל, קצוץ
1/4 כפית מלח
2 דפי אצות נורי, טחונים בבלנדר לאבקה
12 עיגולים דקים של גזר חתוכים דק – לקישוט

אופן ההכנה

  • טוחנים את כל החומרים במעבד מזון עד קבלת תערובת אחידה. מעבירים למקרר למשך שעה.
  • יוצרים מהתערובת קציצות ומקשטים בפרוסות גזר. מגישים לצד חזרת.

חזרת

2 סלקים בינוניים, חתוכים לקוביות
1 כפית גדושה אבקת וואסבי
1 כפית מיץ לימון טרי
1 כפית ג'ינג'ר, קצוץ

  • טוחנים את כל החומרים במעבד מזון עד קבלת ממרח חזרת