מוזלי אסאי

מוזלי על בסיס אסהי, מתאים לא רק לטבעונים, אלא לכל מי שרוצה לגוון מדי פעם את היוגורט, ולהעשיר את הארוחה בנוגדי חמצון.
זו ארוחה שמעניקה לגוף שלנו אנרגיה זמינה, ומצוינת גם כארוחת ביניים לשעות העייפות של אחה"צ המוקדמות.

 

הכנת שייק אסהי עם חלב שקדים:

חבילת אסהי קפואה 100 גרם- להשיג בקפואים בסופר/בית טבע
3/4 כוס חלב שקדים קנוי (שימו לב שאינו מכיל תוספת סוכר ומייצבים) או כף ממרח שקדים על 3/4 כוס מים
בננה בשלה (בקליפה נראה נקודות חומות)
2 תמרים
טוחנים בבלנדר למרקם חלק.
*במקום אסהי אפשר להוסיף יוגורט עזים דליל ללא חומרים משמרים ממחלבות בוטיק.
*השייק עצמו טעים מאוד גם לילדים

תוספות מומלצות למוזלי:

  • גרנולה עשירה ללא תוספת סוכר (קנויה או בהכנה ביתית) או 2 כפות קווקר דק
  • פירות העונה חתוכים לקוביות: אני שמתי תפוח ירוק, בננה, 3 תותים ופסיפלורה. מומלץ להוסיף קיווי בעונה
  • שומן בריא: כף שבבי קוקוס, 3 שקדים שבורים, 2 אגוזי ברזיל שבורים, כפית זרעי צ'יאה
  • להמתקה: דבלה (תאנה מיובשת) אחת חתוכה וכפית דבש לא מחומם (לא חייבים)