מרק ברוקולי וכרישה

19 מרץ 2017, על ידי adi ב אביב, מרקים, עלים ירוקים

בעונת האביב כשיש ברוקולי טרי אני אוהבת להכין את המרק הזה. מחזק מערכת חיסונית ומחזק את הדם, מנקה ובעל מרקם סמיך ומנחם.

מצרכים:

2 תפרחות ברוקולי קטנות (רצוי אורגני) מפורקות לפרחים קטנים
1 זוקיני חתוך גס
2 כרישות (החלק הלבן) חתוכות גס
חצי כוס כרוב ניצנים (טרי בעונה או קפוא)
שום ירוק- בעונה או 2 שיני שום יבשות
4 גבעולי סלרי עם העלים (רצוי אורגני)
2 גזרים חתוכים גס
1 חלב קוקוס 250 מ"ל בקופסת קרטון ללא חומרים משמרים (Arroy-D)
כף שמן קוקוס
מלח הימלאיה, פלפל שחור טחון ושורש כורכום טרי מגורר
בהגשה- כפית זרעי דלעת טבעיים

אופן הכנה:

  • מאדים בשמן קוקוס את הכרישה והשום כ2 דקות
  • מוסיפים את הגזרים ומאדים עוד 5 דקות
  • מוסיפים את יתר הירקות, ומכסים במים עד כיסוי (כליטר וחצי)
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מוסיפים את חלב הקוקוס, התבלינים ומבשלים 20 דק'.
  • טוחנים את המרק בסיר בעזרת ממחה ידני.
  • מומלץ להגיש בקערה עם כפית זרעי דלעת טבעיים מעל.