מרק ירוק אביבי

12 מרץ 2015, על ידי adi ב אביב, מרקים, עלים ירוקים

מרק נפלא וקליל שמשלב הרבה ירוקים ומתאים גם בעת ניקוי אביבי

green soupמרכיבים:

*ניתן לגוון עם הירוקים שיש בנמצא

כוס שעועית לוביה יבשה (הקטנה עם העין השחורה) מושרת לילה במי ברז ומבושלת עד ריכוך (כחצי שעה)

שורש סלרי חתוך לקוביות

5 גבעולי סלרי (בלי העלים) קצוצים

2 כרישות קצוצות

קישוא פרוס לחצי ירח

תפרחת קטנה של ברוקולי וכרובית- מפרידים לפרחים קטנים ואת הגבעול קוצצים

כרוב ניצנים טרי חתוך לשניים או 1/4 כרוב לבן קטן

חופן פול ירוק טרי או אפונת גינה

שעועית ירוקה קטומה בקצוות וחתוכה ל-3

חופן עלי תרד ומנגולד

ליטר וחצי מים או ציר או ציר שאריות ירקות

מלח הימלאיה

אופן הכנה:

  •  מאדים כמה דקות עם שמן זית את הסלרי- שורש וגבעולים והכרישה
  • מכסים במים, מטבלים במלח ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש ומוסיפים את יתר המרכיבים כולל הלוביה המבושלת, ומבשלים ללא מכסה עד לריכוך (כ-10-15 דקות)
  • מכבים את האש ומוסיפים את עלי המנגולד הקצוצים והתרד
  • הצעת הגשה: מעט מיץ לימון, שמן זית ו-2 כפות אורז מלא