סלט לדרכים

07 מרץ 2018, על ידי adi ב אביב, דגנים מלאים, סלטים, קטניות

בעבר סלטים לא היו משביעים אותי. הייתי רעבה כעבור שעה. כשבחנתי זאת הבנתי שהסלט לא היה מאוזן, היה חסר בו פחמימות מורכבות, חלבונים ושומנים לתחושת שובע.
עם הזמן מצאתי לעצמי שילוב מנצח של מרכיבים שהופכים את הסלט האביבי הזה לחגיגה של ממש: צבעוני ומגרה, קראנצ'י, משביע ומספק.
נסו אותו ומבטיחה שתתאהבו!

מצרכים להניח בצנצנת זכוכית בשכבות לפי הסדר הרשום:

3 עלי חסה ערבית קרועים או חופן עלי בייבי
חופן נבטי חמניה ו/או אלפלפא
גבעול סלרי חתוך
1/2 תפוח מזן פינק ליידי / ירוק חתוך לקוביות
סלק מבושל חתוך לקוביות (אפשר לקנות בוואקום)
בטטה אפויה קטנה חתוכה לקוביות (להכין מראש, ואפשר גם לוותר)
כוס קינואה ובורגול מבושלים יחדיו 10 דק' בסיר עם כוס מים רתוחים (מומלץ לבשל מראש)
1/2 כוס עדשים שחורות מבושלות (להכין מראש או לקנות כבר מבושל)
1/4 כוס אפונה קפואה להניח בקערת מים רתוחים 5 דק' ולסנן (או 4 אפונות שלג טריות חתוכות גס)
כמה חתיכות של גבינת פטה עזים ללא חומרים משמרים ממחלבות בוטיק (לא חובה)
כף זרעי חמניה
4 שקדים שבורים גס ותאנה אחת מיובשלת (דבלה) חתוכה גס

לרוטב:

1-2 כפות שמן זית
מיץ מלימון שלם
מלח הימלאיה דק ופלפל שחור טחון