עלי מנגולד/קולארד ממולאים

01 אפר 2015, על ידי adi ב אביב, ארוחות ערב, עלים ירוקים

kaleמתכון מתוך סדנת בישול בריא עונתית

מרכיבים:

10 עלי קולארד/מנגולד גדולים ורחבים, חלוטים כחצי דקה במים רותחים
2 אבוקדו בינוניים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
כף כוסברה קצוצה
2 שורשי סלרי מגורדים דק
2 קולורבי מגורדים דק
2 בטטות מגורדות דק
לימון אחד סחוט
מלח לטעם
3 כפות שמן זית
שן שום כתושה
2 כפות סויה תמרי

רוטב אסייתי

5 כפות סויה תמרי
כפית שמן שומשום
מעט שומשום לבן
צ'ילי אדום טרי קצוץ דק ללא גרעינים
1/4 צרור כוסברה קצוץ
בצל ירוק קצוץ דק

אופן הכנה:

  • מערבבים את הירקות שורש עם חצי לימון, 2 כפות שמן זית וסויה. נותנים לטעמים להיספג כחצי שעה
  • מועכים את האבוקדו ומערבבים עם השום, פטרוזיליה, כוסברה, לימון ומלח
  • לוקחים עלה קולארד/מנגולד וחותכים בזהירות את עמוד השדרה שלו מבלי לפצוע את העלה. מסדרים אותו עם הצד המחוספס יותר כלפי מעלה.
  • שמים בשליש הראשון של הדף כף ממרח האבוקדו וכף מירקות השורש. מגלגלים לגליל כמו ספרינגרול
  • מגישים לצד הרוטב