תבשיל ירוקים אביבי

01 אפר 2019, על ידי adi ב אביב, בלוג מתכונים, עלים ירוקים

תוספת חגיגית, דיאטטית ובריאה לכל ארוחה. משתלבת היטב עם פילה דג לבן וסלט ירוק עונתי ברוטב אבוקדו ועשבי תיבול

מצרכים

חבילת תחתיות ארטישוק קפואות (סנפרוסט)
כוס פול ירוק טרי או אדממה קפוא קלוף או אפונת גינה (ללא התרמיל)
2 שומר חתוך לרבעים ללא הלב והגבעולים (את עלי השומר לשמור)
4-5 גבעולי סלרי ללא העלים קצוצים גס
2 שיני שום פרוסות (אם משתמשים בשום ירוק, אז חותכים גם את הגבעול)
צילי ירוק טרי פרוס דק
מיץ מלימון אחד
חמאה מיובאת
מלח הימלאיה דק ופלפל שחור טחון טרי
לימון כבוש (לא חובה)
כוס מים מסוננים

הוראות הכנה:

  •  מבשלים במים את תחתיות הארטישוק מספר דקות עד לריכוך חלקי. מעבירים לקערה. בזמן הזה שמים את הפול הירוק/פולי הסויה בקערה עם מים לריכוך.
  • מזליפים לקערה שמן זית, עלי שומר, לימון כבוש קצוץ ומערבבים.
  • בסיר רחב מאדים את השומר עם הצילי הירוק, השום וגבעולי הסלרי עם כף חמאה, כ5 דק, עד להשחמה קלה
  • מוסיפים לסיר את הארטישוק, הפול/פולי סויה (לאחר סינון מהמים). מוספים מיץ הלימון, כוס מים, מלח ופלפל. ומבשלים כ10 דקות לאיחוד הטעמים.