לביבת בטטה

18 יול 2016, על ידי adi ב ארוחות ערב, ירקות שורש, קציצות

לביבות ירק- פתרון מושלם ומזין לארוחת ערב קלה, עשיר בכל אבות המזון, ויזכו להצלחה בקרב ילדים.
בטטה זה ירק עמילני, משביע ומצוין לילדים רזים. כדאי רק לדאוג מראש לבטטה מבושלת או אפויה בתנור, כדי לקצר את הזמנים

מצרכים

2 בטטות בינוניות אפויות בתנור בשלמותם עם הקליפה עד לריכוך והשחמה קלה (כ-25 דק') או מבושלות במים
ביצה אורגנית טרופה
2-3 כפות קווקר דק
1/3 כוס קמח כוסמין או חיטה מלאה
כף טחינה גולמית
1/2 כפית מלח הימלאיה
שמן קוקוס

אופן הכנה:

  • קולפים את הבטטות ומועכים אותן, מעבירים לקערה
  • מוסיפים לקערה את יתר חומרי הגלם ומערבבים עם כף
  • מחממים מחבת טפלון עם כף שמן קוקוס, לוקחים כף גדושה מהבלילה ומניחים במחבת. חוזרים על הפעולה כמה פעמים
  • מטגנים 2-3 דק' בצד אחד, הופכים אותם בעזרת 2 מזלגות, משטחים מעט עם המזלג ומטגנים עוד 2-3 דק'.
  • מוציאים לצלחת ומגישים לצד שמנת חמוצה (אני אוהבת את ה'שמנת של פעם' וירקות חתוכים)