פיצה מקמח אורז עם פסטו ירוקים

31 מרץ 2015, על ידי adi ב ארוחות ערב, ללא גלוטן

מתכון לקוח מתוך סדנת בישול עונתית

באדיבות השף הטבעוני גיל הררי

רכיבים לבצק:

2 כוסות קמח אורז מלא
כוס עגבניות מרוסקות
1/2 בצל קצוץ דק
כפית אורגנו או טימין מיובש או עשבי תיבול איטלקיים אחרים, או שילובים אחרים האהובים עליכם
חצי כפית מלח
כוס מים
שמן זית – 2 כפיות

אופן ההכנה של הבצק:

  • מחממים תנור ל180 מעלות
  • מערבבים היטב את כל המרכיבים עד ליצירת בצק. אם הבצק נוזלי מדי, מוסיפים עוד קמח. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים כמות נוספת של עגבניות מרוסקות או מים.
  • פורסים על מגש נייר אפייה ועליו מניחים את הבצק בעובי הדומה לזה של פיצה (דק).
  • אופים כ25 דקות עד שהבצק מתקשה ומשחים מעט

רכיבים לציפוי על הבצק:

1 קופסת רסק עגבניות אורגני בקופסת פלסטיק ולא שימורים (300 גרם)
זיתים פרוסים
3 עגבניות פרוסות
מספר עלי ארוגולה לקישוט
פסטו מעלים ירוקים
חבילת בזיליקום
חצי חבילת כוסברה
חצי חבילת ארוגולה
2 שיני שום
רבע כוס שמן זית
מלח

אופן הכנה:

  • טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד שמתקבל מרקם חלק
  • מורחים את הרסק על הבצק ועליו מורחים את הפסטו
  • מוסיפים את העגבניות והזיתים
  • אופים לעוד רבע שעה, מוציאים ומפזרים את עלי הארוגולה