פנקייקס

07 יול 2014, על ידי admin ב ארוחות בוקר, ארוחות ערב, בלוג מתכונים

מבוסס על המתכון מהספר בישול של יוטקה- 'בישול מלא חיים'
הולך אצלי בבית מדי שבוע כשבאים חברים לבני או בשבת.

רכיבים:

כוס קמח כוסמין מלא (אני אוהבת את הקמחים של 'מנחת הארץ)
2 ביצים
2 כוסות חלב (רצוי אורגני או חלב שיבולת שועל/סויה אלפרו לא ממותק)
כף ממרח שקדים
3 כפות קווקר דק
תפוח עץ מגורר
קמצוץ קינמון
קמצוץ מלח
2 כפות שמן קוקוס בכבישה קרה (אם מוצק אז לחמם מעט כדי להפכו לנוזלי)
להגשה עם: סירופ מייפל אמיתי (קנדי) ופרוסות בננה/ שמנת חמוצה וריבה ללא סוכר

אופן הכנה:

  • טורפים את הביצים, מוסיפים את החלב ומערבבים, ולאחר מכן את יתר הרכיבים
  • שומרים את הבלילה במקרר שעה
  • מחממים כפית שמן קוקוס במחבת, בוזקים בעדינות חצי מלית של הבלילה, ומשחימים משני הצדדים