title

הרגלי התזונה של ילד בן שנתיים

18 אוג 2014, על ידי adi ב בלוג מאמרים, בלוג מתכונים

לנעם שלנו מלאו שנתיים. לרגל יום הולדתו רציתי לשתף אתכם בכמה מהרגלי התזונה שלו מהם ניתן ללמוד בעיקר עד כמה חשוב לחשוף ילדים, כבר בגיל הזה,
לשפע של טעמים, צורות ומרקמים.

חשוב לציין שלמטבח יש מקום מרכזי בנוף ילדותו של נעם והוא מביע בכך עניין רב.
גם בגן הוא עסוק חלק נכבד מהזמן ב'לערבב', ולהכין 'פסטו' מחול ב'אמיקס' (מג'ימיקס) ושייק ב'בלנדל', כל אלו כמובן פרי דמיונו.
נעם לוקח חלק פעיל בהכנה של ארוחת הערב מדי יום, ומשתתף במשימות כמו ערבוב הסלט והוצאת אפונים ושעועיות מהתרמילים,
בעודו יושב על השיש (הרגל שגם לי נשאר מילדות).

2(4)

ביצה- המזון השלם ביותר בטבע

לאחר כמה ניסיונות נעם התרגל, וכיום גם מעדיף לאכול ביצה רכה. הוא יודע שקודם כל 'אוכלים את הצהוב'. חומצות השומן החיוניות בביצה,
אחד מהמזונות השלמים הנפלאים והחשובים ביותר בטבע, נשמרות בבישול עדין במים. אני מקפידה על ביצים איכותיות, חופש אורגניות,
ולקנות אותן טריות ישירות מהלול ברמות השבים, באזור מגורינו.
ילד בררן שאוכל מעט אבל אוהב ביצים, יכול לאכול גם שתי ביצים ביום. אל תדאגו מכולסטרול בגיל זה…

mb485_c_360
הילד לא אוהב ביצה? גיליתי את התבנית המקסימה הזו שמאפשרת לצייר בצלחת

שומן בריא

הגהי/סמנה שאני מכינה מחמאה אירית איכותית, ומוסיפה לו בכל ארוחה, מכיל אומגה3, ומהווה מקור חשוב לשומן החיוני לגדילה שלו.
גם אם ילדיכם נמצאים בשלב שבו הם בררנים באוכל, תוכלו להוסיף להם כף של גהי בפסטה ללא רוטב שהם אוכלים,
או בפירה מבלי שירגישו, ותוכלו להיות רגועים יותר, שהם קיבלו מקור איכותי של שומן.

שייק ירוק- מגיל 1/2 שנה

נעם התרגל לטעם של 'שייק ירוק' עם פירות ועלים ירוקים כבר מגיל חצי שנה, ומדי בוקר הוא מתעורר בקריאות חוזרות ונשנות 'איפה הבלנדל'- ומייד מתייצב במטבח להוציאו מהארון ולהכין שייק ירוק (וגם קפה במכונה לאבא).
אם אתם רוצים להרגיל גם את הילד שלכם, הוסיפו רבע סלק חי לבלנדר, שיצבע את השייק לצבע סגול, ויראה להם אטרקטיבי יותר לשתייה.

 גינה לי

אהבתו הנוספת של בני, אותה הוא רכש מאבא וסבא שלו, היא העיסוק בגינה. מעניין החיבור שנוצר בין גידול הירק, ההמתנה בסבלנות עד שיהיה בשל כדי לקטוף אותו,
ועד הגעתו אל הצלחת, או בדרך כלל, ישירות לפה הקטן שלו.
את עצי המושב נעם כבר מכיר בעל פה ולומד על חילופי העונות. נצלנו עד תום את עונת השסק הקצרה וכעת זו העונה האהובה עלינו של תותי עץ.
המגע הבלתי אמצעי הזה עם האוכל, חשוב מאוד בעידן המודרני, בו עלי הבייבי מגיעים בדרך כלל כבר ארוזים ושטופים ממדף הסופרמרקט.

1(12)

מרקמים

כבר מגיל צעיר נעם לא אהב מרקמים מרוסקים (בצורת פירה/מרק). עם הזמן למדתי אותו, וגיליתי שהוא יאכל בשמחה 'נשנושי' בטטה בתנור
מרוחים בגהי/שמן קוקוס וטבולים בקטשופ שאני מכינה לו לבד. אותו דבר גם עם בולונז שהוא פחות אוהב*, אבל יאכל בשמחה צלעות טלה ישירות מהעצם, או קציצת דגים, אבל יסרב לדג סלמון מאודה.
וגם הרגלים אלו יתפתחו עם הזמן. *היום הוא בן 3 ושמח לאכול בולונז 🙂

4
מי אמר שילד לא יכול ליהנות מאצת נורי קריספית, 'צ'יפס' מקייל (סופר עלה, הכלאה של כרוב וחסה), ארטישוק בשמן זית וחומץ בלסמי מצומצם
או אפילו ילעס בשמחה את האומגה3 של אמא?

המקובעות היא אצלנו ההורים

אצל ילדים הכל הולך. דוגמאות אלו רק ממחישות את המקובעות שלנו ההורים, ואת 'הגדילה' שהם מחייבים אותנו לעשות, לחקור יחד איתם מזונות וטעמים חדשים,
ולצאת מהקופסא, כל הזמן. זו המתנה שאנחנו מקבלים מהילדים שלנו.
עלינו ההורים להיות יצירתיים כל הזמן ולחפש את הדרכים בהן הילד יזכה למגוון רחב של מזונות, ולקרב אותם אליו בטעם ובמרקם המועדף עליו.
ותמיד לזכור שזה נכון לעכשיו, ומחר זה יכול להשתנות.

3(1)
מזל טוב ילד אהבה שלנו
תמשיך לגלות את העולם, להרכיב משפטים שמתארים בדיוק את המצב, ושתהיה לך תמיד שמחה בלב

נצלו את חופשת הקיץ שמתקרבת כדי לקרב את המטבח הבריא לילדכם.

הורים שנכונים להטמיע הרגלים בריאים יותר בילדכם ובתזונת המשפחה- אשמח ללוות אתכם ולתרום מניסיוני.

במהלך 3 פגישות ייעוץ ממוקדות נעבור על התזונה העכשווית של ילדכם, נעשה היכרות עם מזונות מזינים שחשוב להכניסם לתזונה המעודדים בנייה וגדילה,
תקבלו אגודת מתכונים של ארוחות מגוונות ומהירות להכנה והדרכה במטבח, מה חשוב שיהיה זמין במזווה הביתי ונגיש לארוחה מהירה ורשימה מסודרת,
מה עושים עם ילדים בררנים באוכל. וכן נדון על איך מטמיעים הרגלי תזונה משפחתיים בריאים וניתן מענה לשאלות שמטרידות אתכם.

רעיונות למסיבת יומהולדת בריאה בגן

נושא שבליבי הוא שינוי האוכל המוצע לילדים בימי הולדת. רבים אומרים כי פעם בשנה לא נורא יהיה אם הילד יאכל סוכריות או ביסלי או שלוקים עם צבעי מאכל 'טבעיים'.
העניין הוא שמתוך 52 שבועות בשנה, יש כ-30 ימי הולדת לילדים בגן/בבתי הספר, בני משפחה וחברים.
שלא לדבר על הורים שמכניסים את החטיפים הללו לביתם, מדי יום.

ברור לי שהילד שלי ייחשף לכך עם השנים, אבל אני רוצה להאמין שהתשתית שאני מספקת לו בשנים הראשונות המשמעותיות של חייו,
תספק לו את היכולת לעשות את הבחירה הטובה יותר עבורו. לראייה אחרונה, גם כשקיבל משלוח מנות בפסח עמוס חטיפים,
הוא העדיף לאכול את הפירות שלו ושכח לגמרי ממנו (אותו סל כמובן לא מצא את עצמו בבית…)

הנה כמה רעיונות למסיבת יומהולדת, טעימים לחיך של הקטנים ומהירים להכנה:

  • עוגת יומהולדת טבעונית– מתכון קל ומנצח של 'ביסים' מקמח אורז מלא

קישטתי אותה בקרם שוקולד 85% של Lindth (בן מארי) ובקוביות קטנות של פירות העונה במקום סוכריות

4(1)

  • שיפודי פירות בכל מיני צורות

404175_176643965780724_1990773266_n

IMG_1500