גרעיני שיבולת שועל ואמרנת עם ירקות שורש ומנגולד

רכיבים:

כוס גרעיני שיבולת שועל (להשיג בחנויות טבע)

1/3 כוס אמרנת (עשירה בחלבון. להשיג בחנויות טבע)

בצל סגול קצוץ דק

1 סלק קצוץ לקוביות

1 גזר קצוץ לקוביות

1 לפת קצוצה לקוביות- לא חובה

עלי מנגולד (של הסלק) קצוצים

1/2 כפית הל טחון, 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון, 1/2 כפית קינמון טחון

חופן צימוקים שחורים

חופן אגוזים מעט קלויים (כמו לוז/שקדים מושרים)

כפית סויה

כפית דבש ענבים- לא חובה

שמן קוקוס בכבישה קרה

אופן הכנה:

  • מבשלים את סיר הדגנים: שיבולת שועל ואמרנת עם כוס ו-3/4 מים, מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה. מבשלים עד צמצום המים (כ-40 דק')
  • בינתיים מאדים 2 דק' במחבת רחבה את הבצל הסגול עם כף מים, מעט מלח וכפית שמן קוקוס
  • מוסיפים את גבעולי המנגולד הקצוצים של הסלק (ללא העלים) לדקה נוספת
  • מוסיפים את ירקות השורש (הגזר, הסלק והלפת), וכ-4 כפות מאדים ומאדים בסיר סגור עד לריכוך, כ-20 דק' (במידה ונגמרים המים להוסיף עוד)
  • בינתיים קולים מעט במחבת קטנה את האגוזים. שומרים לצד
  • הרכבת המנה- מוסיפים למחבת של הירקות שורש את הדגנים, מוסיפים כפית סויה וכפית דבש ענבים. מוסיפים את עלי המנגולד ומבשלים לעוד דקה
  • בוזקים מעל אגוזים וצימוקים, מעט שמן זית ומגישים

השאר תגובה