אורז בסמטי עם ירקות מוקפצים

05 אוק 2016, על ידי adi ב ארוחות ערב, דגנים מלאים, ללא גלוטן

זו למעשה המנה האסייתית הידועה ברחובות תאילנד- אורז מטוגן עם ירקות.
אני אוהבת להכין אותה מהשאריות של הירקות שאני מוצאת במקרר. את האורז אני מכינה קודם ל-2-3 ימים, כך שכל מה שנותר זה להקפיץ מהר כמה ירקות, רוטב ויש ארוחת ערב משביעה, מזינה ועשירה בירקות.

רכיבים ל-2 אנשים:

כוס אורז בסמטי מבושל- לבן/מלא (מתכון לאורז בשמטי מלא ריחני)
ירקות אפשריים קצוצים דק:
רבע כרוב לבן קטן
גזר וזוקיני חתוכים לגפרורים
צרור גרגיר נחלים/2 עלי מנגולד/ צרור תרד
2 בצלים ירוקים קצוצים
חופן נבטים סיניים
שומשום שחור
רטבים: כף רוטב סויה 'מיטוקו/תמרי' איכותי, כמה טיפות שמן שומשום.
ביצה

אופן הכנה:

  • חותכים דק את הירקות
  • מחממים שמן קוקוס בווק, ומקפיצים לכמה דקות את הגזר ו/או הדלורית ו/או הזוקיני והכרוב, עם 1-2 כפות מים.
  • מוסיפים את האורז הבסמטי, מערבבים.
  • מוסיפים את העלים, הנבטים והבצל הירוק ואת הרטבים. מערבבים היטב.
  • עושים חור במרכז הווק, טורפים לבפנים ביצה ומערבבים רק אותה ואז מערבבים עם האורז והירקות.
  •  מגישים בקערה עמוקה עם צ'ופסטיקס לאכילה איטית ורגועה.