אורז בשמטי מלא ריחני

08 אוג 2017, על ידי adi ב דגנים מלאים

הרבה חושבים שאורז בסמטי מלא הוא פחות טעים. אני טוענת שזה עניין של הרגל, ושל אימון בהכנתו.
כשיש מתכון טוב בהחלט אפשר להתרגל לטעם שלו ואף להרגיל את הילדים.
אין אורז בסמטי ריחנילהתווכח עם העובדה שאורז בסמטי מלא מזין ומשביע יותר מבחינת הסיבים התזונתיים והויטמינים מקבוצת B שמצויים בקליפה שלו.

מצרכים:

2 כוסות אורז בסמטי מלא- מושרה במשך 3 שעות במי ברז, ומסונן ושטוף היטב ממי השרייה
תבלינים: 5 תרמילי הל, כף זרעי כוסברה, כפית זרעי כמון- לכתוש קלות בלי ומכתש
2 מקלות קינמון, שורש כורכום טרי מקולף ומגורר (בעונה)

אופן הכנה:

  • בסיר רחב מחממים כף שמן קוקוס בכבישה קרה, ומוסיפים את התבלינים לקליה של דקה (רק כדי לפתוח אותם ושיעלה הריח הנעים של התבלין)
  • מוסיפים את האורז (לאחר השרייה וסינון) וקולים עוד כ3-4 דק'. בזמן הזה מרתיחים מים.
  • מוסיפים 3 כוסות מים רתוחים (שימו לב שכמות המים פוחתת לאחר ההשרייה. במקום 2 כוסות מים לכוס אורז, שמים כוס וחצי מים לכוס אורז)
  • מוסיפים כפית מלח הימלאיה דק, מביאים לרתיחה
  • מנמיכים לאש קטנה, מכסים ומבשלים כ40 דק'. מכבים את האש ומניחים לעוד 5 דק' עם מכסה סגור.

הצעת הגשה יחד עם עדשים וירקות קלויים:

  • מבשלים בסיר נפרד כוס עדשים שחורות (רצוי להשרות לפני כן ל4 שעות עד לילה) עם בצל סגול קצוץ וכפית כמון (מים עד כיסוי).
  • אופים בתנור קוביות של דלעת עם פלפל אדום כ25 דק' בחום 180 מעלות (אפשר להוסיף אורגנו/מרווה/תימין טרי)
  • קולים על אש נמוכה במחבת חופן של זרעי דלעת טבעיים כ2-3 דק'.
  • מערבבים בקערה חלק מהאורז עם העדשים, הירקות בתנור וזרעי הדלעת.
  • כעבור יום יומיים מומלץ להקפיץ כמה ירקות כמו כרוב, פטריות וקישואים ולשדך לאורז
    או לשדך לתבשיל ירקות קיץ עם במיה, עגבניות וקישואים

דלעת ופלפל אפוי