גרנולה במחבת

12 ספט 2015, על ידי adi ב ארוחות בוקר, דגנים מלאים

12003264_10207665956788591_2529754067304137458_nהגרנולה של שירי מנדלברג, שכנתי דאז מימי נווה ירק, היא לא סתם עוד גרנולה. הסוד שלה טמון בכך שהיא מבושלת במחבת לאיטה,
תוך הרבה תשומת לב וכוונה, ולפיכך היא לא יבשה כמו גרנולות רבות שאני מכירה.
זו גרנולה שהיא הביטוי לכל הטוב של 'אמא אדמה', מכילה שפע ונדיבות, שלא תמצאו לעולם בגרנולה קנויה.
היה קשה להוציא משכנתי את המתכון הכתוב, כי הכמויות כאן משתנות לפי גודל היד ורוחב הלב והמגע האישי, אבל העיקר הוא לא לעזוב לרגע את המחבת.

מרכיבים:

500 גרם שיבולת שועל דקה
3/4 כוס אורז תפוח מלא
3 חתיכות של Wetabix מפוררות ביד- חיטה מלאה עשירה בסיבים (במדפי הקורנפלקס- לא חובה)
חופן אגוזי מלך קצוצים גס

חופן שקדים קצוצים גס
1/2 כוס זרעי חמניה
1/3 כוס זרעי דלעת
1/2 כוס שומשום לבן
1/4 כוס צימוקים
כפית שטוחה של קינמון
כ- 1/2-3/4 כוס שמן קוקוס בכבישה קרה
כ-3-4 כפות סילאן 100% תמרים

אופן ההכנה:

  • מחממים היטב את שמן הקוקוס במחבת גדול וקולים את הקווקר הדק תוך ערבוב מתמיד עד שיזוף, תחילה באש גבוהה ולאחר מכן מנמיכים את האש. מוסיפים עוד שמן במידת הצורך.
  • מוסיפים בהדרגה תוך ערבוב מתמיד את האגוזים, השקדים והזרעים לפי הגודל- מהגדול לקטן- לכל אגוז נותנים כ- 2-3 דק' עד לשיזוף עדין
  • מוסיפים את האורז התפוח, הקינמון, הWitabix המפורר, והצימוקים לעוד כ-2 דק'
  • מוסיפים את הסילאן ומערבבים היטב
  • מסירים מהמחבת (כל התהליך לוקח כ- 20 דק') ומשטחים על תבנית עד לקירור.
  • מאחסנים בצנצנת אטומה, ומחלקים גם לחברים שאוהבים
  • הצעת הגשה- עם יוגורט עזים/כבשים, כפית דבש לא מחומם ופרי עונתי