ממולאים מ-חסה!

06 ינו 2015, על ידי adi ב דגנים מלאים, עלים ירוקים

*המתכון באדיבות רונן (מקורס מטפלים בתזונה סינית מקרוביוטית).
אני משוגעת על ממולאים. מנה שהיא תמיד פתרון לארוחת ביניים מזינה ומהירה.
מנה זו היא מיוחדת בשל מצע הגלגול (חסה!) עשירה בסלניום, מרגיעה את הנפש, ומזינה,
והמילוי עצמו של אורז מתוק (ניתן להשיג בחנות טבע) ואמרנת (עשיר בחלבון)

מרכיבים:

חצי כוס אורז מלא עגול וחצי כוס אורז מתוק* (מושרה במים לילה עם מעט חומץ בן יין לבן/מיץ לימון)
*אם לא מוצאים ניתן להמיר בגרעיני שיבולת שועל או באורז מלא עגול

חצי כוס אמרנת

ראש עלי חסה ערבית

1 בצל

1 גזר

1/2 צרור פטרוזיליה

1/2 צרור כוסברה

חופן שקדים מושרים ומקולפים

גהי/שמן קוקוס

תפוח

4 שיני שום

4 שזיף/משמש טבעי מיובש

כוס ציר ירקות/מים בהם התבשלו שורשים כמו בצל/סלרי/גזר/בטטה ועלים

אופן הכנה:

  • מבשלים את האורז העגול והמתוק, כמה שעות לפני, כדי שיספיק להתקרר. מבשלים את האורז למשך 40 דקות. את האמרנת מוסיפים 15 דקות לפני תום הבישול.
  • מטגנים בצל קצוץ וגזר מגורר בכף שמן קוקוס, מוסיפים לאורז יחד עם פטרוזיליה וכוסברה.
  • מטגנים קלות שקדים מושרים ומקולפים בגהי/שמן קוקוס, קוצצים גס ומוסיפים לאורז. מטבלים במלח הימלאיה ופלפל שחור.
  • חולטים את עלי החסה למשך דקה/שתיים במים חמים. מסירים את השדרה הלבנה, מוסיפים חופן קטן מהאורז עם הירקות והשקדים ומגלגלים.
  • בתחתית הסיר מניחים פרוסות של תפוח, כמה שיני שום ושזיפים/משמשים מיובשים.
  • מסדרים מעל את המגולגלים, ממלאים חצי גובה הסיר בציר הירקות.
  • מניחים על כל זה צלחת שתשמש משקולת, למנוע פירוק המגולגלים.
  • מבשלים על אש נמוכה כ- 25 דקות.