פשטידת קינואה וירקות טבעונית וללא גלוטן

באדיבות השף גיל הררי

רכיבים:

2 גזרים מגורדים דק

קישוא חתוך לגפרורים דקים

200 גרם דלעת מגורדת

בטטה מגורדת

בצל אדום קצוץ

2 שיני שום קצוצות

2 כוסות קינואה מבושלת

חצי כוס קמח אורז מלא/ כוסמין מלא

3 כפות שמן זית

חצי כפית כורכום

חצי כפית כמון

כפית מלח

4 כפות טחינה מלאה גולמית

תוספת שלי: ביצה אחת (לא חובה)

תוספות שלי: ניתן להוסיף לפשטידה גם 1/4 כוס מאש מונבט ו/או עדשים כתומות מונבטות ו/או 1/4 כוס אמרנת לתוספת חלבון ו/או 1/2 כוס דוחן

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל180 מעלות
  • מערבבים את כל המרכיבים יחד
  • משטחים על תבנית בקוטר 28 ס"מ משומנת במעט שמן זית ואופים כשעה
  • מוציאים, הפשטידה מתקשה בחוץ