אורז אדום עם חומוסים ודלורית

22 פבר 2018, על ידי adi ב דגנים מלאים, סלטים, קטניות

אחד הסלטים האהובים עלי, מהווה ארוחה שלמה עם חלבון מלא. מנה מרשימה מאוד גם לאירוח.

מצרכים:

כוס וחצי אורז בסמטי אדום מושרה ל3 שעות במים
כוס וחצי מים רותחים
1/2 כוס חומוסים מבושלים (אפשר לקנות של סנפרוסט)
דלורית קטנה חתוכה לקוביות קטנות
3 שיני שום כתושות
חבילת עלי קייל קצוצים (ללא הגבעול)
צרור עלי פטרוזיליה קצוצה דק
חצי כוס גרעיני דלעת טבעיים
חצי כפית זרעי כמון / חצי כפית זרעי כוסברה / חצי כפית קארי

אופן הכנה:

  • מבשלים את האורז עם מים רותחים. אם משרים את האורז, שמים 2 כוסות מים רתוחים על כוס וחצי אורז לפני השרייה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שמתאדים כל הנוזלים.
    מעבירים את האורז לקערה שיתקרר
  • במקביל קולים בתנור בחום 180 מעלות דלורית עד לריכוך (כ-20-25 דק')
  • מחממים מחבת גדולה או סיר ווק עם כפית שמן קוקוס, מוסיפים את התבלינים ומטגנים לדקה.
  • מוסיפים את השום הכתוש, גרגירי החומוס המבושלים והדלורית. מערבבים, בודקים תיבול, מוסיפים קצת שמן זית ומוסיפים לאורז.
  • קולים במחבת טפלון את גרעיני הדלעת ללא שמן כמה דקות ומוסיפים לקערה.
  • במקביל מטגנים את הקייל במעט שמן קוקוס למספר דקות ומוסיפים לקערת האורז.