דג בפרגמנט

27 יול 2014, על ידי adi ב ארוחות צהרים, חלבון מהחי, מתכונים

דג

הדרך האהובה והמהירה עלי להכין דג בתנור. מנה קבועה אצלנו בשבת אחרי הים. נייר האפייה עוטף את הדג ושומר על עסיסיותו.
לא מומלץ להשתמש בנייר אלומיניום בכלל באפייה.

מצרכים לדג אחד:

  • מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
  • דג שלם או מפולט כמו מוסר ים/לברק/פרידה/פורל
  • בוזקים מעט שמן זית על נייר האפייה. מניחים את הדג באמצע.
  • למילוי הדג: פרוסות לימון, גרידת לימון, שום פרוס, עשבי תיבול קצוצים טריים (כמו: מרווה/תימין/רוזמרין),
    שמן זית, מעט יין לבן, מלח גס אטלנטי.
    מערבבים את כל חומרי התערובת ומורחים על הדג ובתוכו. אפשר להוסיף גם כמה עגבניות שרי חצויות.
  • סוגרים את הנייר אפייה כסוכריה.
  • מכניסים לתנור לתבנית ואופים 15 דקות.
  • כעבור 15 דקות פותחים מעט את הנייר ואופים על גריל לעוד 4-5 דקות*.

*חשוב לא לייבש את הדג. הדג צריך לצאת עסיסי ורך.

השאר תגובה