לביבת רושטי לחנוכה

1 ק"ג תפוחי אדמה (רצוי אורגניים כי הם פשוט יותר טעימים)
חמאה מזוקקת (גהי/סמנה) או שמן קוקוס בכבישה קרה
מלח הימלאיה, פלפל שחור במטחנה.

  • את תפוחי האדמה הילדים כמובן מקלפים ומגררים בעצמם (שימו לב רק בחורים הקטנים).
    מתבלים במלח ופלפל ומשאירים בקערה.
  • בזמן הזה מחממים מחבת נון סטיק עם כף שמן קוקוס או חמאה. מסדרים מחצית מהכמות בשכבה אחידה במחבת ומועכים בעזרת תרווד.
  • מטגנים עד שהשוליים מתחילים להשחים, הופכים את המחבת על צלחת שטוחה ומחליקים חזרה למחבת לטיגון מהצד השני. חוזרים על הפעולה עם הכמות שנותרה.
  • מגישים את המחבת החמה למרכז השולחן עם ביצת עין מעל אם רוצים, בליווי שמנת חמוצה, מלפפון ועגבניה.
  • ניתן לשדרג את הרושטי בשכבה נוספת (מתחת לתפוחי האדמה) של טבעות כרישה, סרדינים כבושים בשמן זית, גבינה פטה עזים מגוררת, מנגולד חלוט וכל שילוב אחר העולה בראשכם