מרק ירקות ושעועית חורפי

מרק ירקות זו האהבה שלי.
התוספת של השעועית הלבנה או החומוסים תורמת לתחושת שובע ומעשירה את המרק בחלבונים, סידן וברזל.
העלים הירוקים בקערת ההגשה חשובים ותורמים אף הם.

מצרכים:IMG_4066

2 גזרים חתוכים לפרוסות
1 כרישה חתוכה דק
בצל לבן חתוך לקוביות קטנות
4 גבעולי סלרי אורגניים קצוצים דק, כולל העלים
חתיכת דלעת (רק אם כתום חזק) חתוכה לקוביות
ברוקולי פלחים (כולל העלים) את הגבעול חותכים לקוביות
כרובית פלחים (כולל העלים) את הגבעול חותכים לקוביות
2 כוסות שעועית לבנה/שעועית לוביה/חומוסים מבושלים (לאחר השרייה של 24 שעות. אפשר גם של סנפרוסט)
2 כפות רסק עגבניות אורגני
חופן עלי פטרוזיליה/כוסברה קצוצים
מיץ מלימון אחד
כפית מלח הימלאיה ומעט פלפל שחור טחון טרי
שורש כורכום טרי מגורר
כפית חוואיג' למרק
4 ליטר מים
לקערת הגשה: עלי תרד/מנגולד/חוביזה/סרפד קצוצים, קמצוץ פלפל קאיין, כפית שמן זית
*הילדים אוהבים שאני מבשלת פסטה בצד ומוסיפים להם לקערת המרק (הופך למרק מיניסטרונה)

אופן הכנה:

  • מטגנים את הבצל, הכרישה והגזרים כ5-10 דק' בכף שמן זית בסיר מכוסה (בזמן הזה חותכים את הירקות הנוספים)
  • מוסיפים את יתר הירקות, הקטניה והרסק, מערבבים ומוסיפים את המים
  • מוסיפים את התבלינים, העלים ומביאים לרתיחה
  • מבשלים על אש קטנה כ35 דק' (לשים לב לא לבשל יתר על המידה את הירקות)
  • טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים את מיץ הלימון.