נזיד עדשים חורפי

13 פבר 2017, על ידי adi ב ארוחות ערב, חורף, מרקים, קטניות

נזיד עדשים חורפיהעדשים עשירות בחלבון איכותי, סידן וברזל.
זה תבשיל חורפי שמבושל זמן רב, רך כמו חמאה, משביע ומחמם את הבטן.

אופן הכנה:

5 כוסות עדשים ירקות (לאחר השרייה של לפחוץ 4 שעות. רצוי מונבטות)
3 גזרים חתוכים לפרוסות
שורש סלרי חתוך לקוביות
כרישה קצוצה דק
חופן עלי כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
חצי כפית כמון
פלפל שחור טרי
כפית שטוחה של מלח הימלאיה (לקראת הסוף)
מיץ מלימון אחד
טחינה משומשום מלא (אני אוהבת את אל ארז)

אופן הכנה:

  • מבשלים את העדשים בסיר עם כ2.5 ליטר מים על להבה נמוכה למשך שעתיים.
  • כעבור שעתיים מוסיפים את הירקות החתוכים ואת העלים ומבשלים עוד כ40 דק'.
  • בסוף מתבלים במלח ופלפל ובמיץ לימון.
  • לקערת הגשה: קוצצים כוסברה טריה, כפית שמן זית, ומעט טחינה משומשום מלא מדוללת במים ולימון