צ'יפס ירקות שורש וקייל

24 פבר 2015, על ידי adi ב ארוחות ערב, חורף, ירקות שורש

ציפס ירקות שורש

פתרון לנשנוש בריא או כגיוון לצ'יפס הסטנדרטי.

מחממים תנור ל-150 מעלות.

בינתיים פורסים ירקות שורש לפרוסות דקות בעזרת מעבד מזון/מנדולינה/סכין שף, כמו:

סלק
בטטה
קולרבי
שורש סלרי
גזר

את הקייל חותכים עם סכין או קורעים ביד ללא הגבעול. (רצוי קייל מסולסל)

מניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן בשמן זית. בוזקים מעל שמן זית, עשבי תיבול כמו תימין/אזוב ומלח גס אטלנטי,

ואופים בתנור עד להשחמה קלה כ-20 דק' (שימו לב- הקייל מוכן כעבור מספר דק' בודדות ויש להוציאו).