חביתת ירק

חביתת ירקחביתת הירק שלי קרויה על ידי ילדיי בשם 'חביתת קסם'.
מדובר למעשה בארוחה שלמה בחביתה אחת, בזכות התוספת של הקווקר והגבינה.

מצרכים:

קישוא/זוקיני מגורר
חצי כרובית קטנה מגוררת בפומפיה
כף כרישה קצוצה
חופן עלי תרד קצוצים דק דק (בעונה אפשר גם חוביזה/סרפד)- לילדים שלא מפריע ירוק בעיניים.
2 ביצי חופש אורגניות
2 כפות קווקר דק
כף חלב אורגני או חלב סויה אלפרו
פטה עזים מגוררת או פרוסת גבינת גאודה (ללא חומרים משמרים)
*תוספות אפשריות: תירס (ילדים מאוד אוהבים), למבוגרים: בצל ירוק קצוץ, פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה:

  • מטגנים במחבת נון סטיק את הכרישה, הקישוא והכרובית עם חצי כפית שמן קוקוס או חמאה או גהי, לכ-3-4 דק'.
  • מוסיפים את העלים הקצוצים ומערבבים, ומטגנים לעוד כחצי דקה.
  • בזמן הזה טורפים בקערה את הביצים ומוסיפים את החלב, הקווקר והגבינה.
  • מוסיפים את הירקות והעלים שטוגנו במחבת לקערה, מערבבים ומוסיפים מעט מלח הימלאיה דק ופלפל שחור.
  • מטגנים חצי כפית שמן קוקוס במחבת ושופכים את הבלילה למחבת, מטגנים על אש בינונית עם מכסה סגור.
  • כעבור 2-3 דק' הופכים לצד השני לעוד דקה ומכבים את האש.