קציצות עוף וכרישה אפויות ופתיתים מקמח מלא עם חזה עוף וסילאן

24 אוג 2017, על ידי adi ב ארוחות צהרים, חלבון מהחי, קציצות

קציצות עוף וכרישהכולם מכירים ואוהבים את לביבות הפארסה המטוגנות.
זו הגרסה האפויה שלהן, שאני מוסיפה לה הרבה ירק כמו שאני אוהבת. קשה להפסיק לאכול אותן, וכיף לקחת להמשך פעילות מחוץ לבית.

מצרכים:

כ400 גרם חזה עוף טחון ללא אנטיביוטיקה
ביצה אורגנית טרופה
2 כרישות פרוסות דק (החלק הלבן בלבד)
בצל קטן לבן קצוץ
זוקיני או קישוא מגורר גס
צרור עלי פטרוזיליה קצוצים דק
4-5 בצל ירוק קצוץ דק
מלח הימלאיה דק ופלפל שחור טחון טרי
שורש כורכום טרי מגורר (בעונה)
2 כפות פירורי לחם פנקו או קווקר דק

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל180 מעלות
  • בזמן שהתנור מתחמם מאדים במחבת את הבצל, הכרישה והזוקיני עם 3 כפות מים ומעט מלח.
  • שהבצל נהיה שקוף מוסיפים את הבצל הירוק והפטרוזיליה לאידוי של עוד דקה.
  • מכבים את האש, מוסיפים 2 כפות שמן זית, ומעבירים לקערה להתקרר.
  • מוסיפים לקערה את חזה העוף הטחון והביצה ומערבבים במזלג.
  • מוסיפים את יתר הרכיבים, מטבלים וצרים לקציצות קטנות.
  • מניחים על גבי נייר אפייה בתבנית ומכניסים לתנור החם לכ15-20 דק' עד להשחמה קלה (זהירות לא לאפות יתר על המידה כדי לא לייבש)

בתמונה לצד הקציצות: פתיתים מקמח מלא עם חזה עוף טחון, גזר ודלעת וסילאן

  • מאדים במחבת רחבה בצל לבן קצוץ דק עם 2 כפות מים ומעט מלח
  • מוסיפים 200 גרם של חזה העוף הטחון ומפוררים בעזרת כף לפירורים קטנים, מטגנים כ3 דקות עם מעט שמן זית
  • מוסיפים גזר מגורר וחתיכת דלעת קטנה או חצי דלורית מגוררת, מערבבים
  • מוסיפים כוס-כוס וחצי פתיתים עגולים מקמח מלא
  • מוסיפים 1-2 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר, מלח ופלפל שחור
  • מוסיפים ככוס וחצי של מים רתוחים, מכסים ומבשלים עד לצמצום המים (כ10-15 דק'). משאירים מכוסה לעוד 5 דק' בתום הבישול.