שניצלונים אפויים

18 יול 2016, על ידי adi ב ארוחות צהרים, חלבון מהחי

שניצל- המאכל האהוב על ילדים. זה השניצל שילדי אוהבים:

מצרכים

קילו שניצל חזה עוף פרוס דק ללא אנטיביוטיקה (משק ארצי)

2 ביצים אורגניות

פירורי לחם פנקו או פתיתי כוסמין מלאים או קווקר דק (אפשר לשלב גם עם קינואה) או מיקס

תבלינים: חצי כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה, מלח הימלאיה ורוד

חופן קטן של עלי פטרוזיליה קצוצה

שומשום שחור

אופן הכנה

  • מחממים תנור ל180 מעלות
  • חותכים את השניצלים לחתיכות קטנות (שניצלונים)
  • טורפים את הביצים ומוסיפים להן את הפטרוזיליה הקצוצה והמלח
  • מערבבים את פירורי הלחם עם הכמון והפפריקה והשומשום השחור
  • טובלים כל שניצל בבלילה ולאחר מכן בפירורי הלחם ומניחים בתבנית על גבי נייר אפייה
  • מורחים היטב את השניצל משני צדדיו בשמן זית (חשוב! כדי שיצא קריספי)
  • ואופים 15 דק' בצד אחד ועוד 5-8 דק' בצד שני (נמנעים מלייבש את השניצלים)

    אוכלים לצד צ'יפס תפוח אדמה ובטטה אפויים (או צ'יפס ירקות שורש)

  • חותכים לרצועות עבות את הבטטה ותפוח אדמה, מניחים בקערה.
  • מוסיפים כמה כפות של פירורי לחם, כף של רוזמרין קצוץ ו/או מרווה, מלח גס אפור ושמן זית ומערבבים היטב ביד
  • מניחים בתבנית על גבי נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות עד להשחמה קלה (כ-30 דק'). הימנעו מייבוש.