ירקות שורש מאודים

27 יול 2014, על ידי adi ב ירקות שורש, מתכונים

IMG00222-20120104-13171-300x225

מצרכים:

מבחר ירקות שורש שיש לכם בבית. הצעה-
2 שורשי פטרוזיליה חתוכים גס
3 גזרים חתוכים גס
2-3 סלקים ללא הקליפה חתוכים ל-4 (הסלקים 'מכתימים' את שאר הירקות והופכים את המנה ליפה במיוחד)
2 כרישות/בצלים חתוכים גס
2 קולרבי חתוכים לפרוסות קטנות עם מעט מהקליפה
2 שומר- חותכים לחצי, קוטמים את השורש וחותכים שוב לשניים. קוטמים מעט את הגבעולים
3 בטטות קטנות- חתוכות גס עם הקליפה
דלורית עם הקליפה ללא הגרעינים חתוכה לפרוסות
כף שמן קוקוס  בכבישה קרה (לא חובה)
מעט מלח איכותי.
אפשר גם מעט כורכום טרי/אבקה. אני אוהבת עם מעט תיבול.
אצת קומבו מושרת חצי שעה במי ברז (לא חייבים)

אופן הכנה:

  • מחממים סיר רחב שוליים.
  • מניחים כף שמן קוקוס (או בלי שמן בכלל), את האצת קומבו, ומסדרים מעל את הירקות לפי סדר המרכיבים הכתוב, בשכבות (הירקות הקשים יותר בתחתית).
  • מתבלים לפי מידת הצורך, שופכים 3 כפות מים וסוגרים את המכסה. מבשלים על אש נמוכה רחבה.
  • מכוונים את הטיימר ל- 20 דקות ושוכחים מהמנה. הימנעו מאידוי יתר. אוכלים עם כל תבשיל דגנים.

ניתן יום למחרת למעוך לפירה ולשדך לזה ביצה, 3/4 כוס קמח מלא, כף טחינה, 3 כפות קווקר דק- ולהכין מהבלילה בעזרת כף לביבות לילדים (מטוגנות עם מעט חמאה/שמן קוקוס), או למעוך לפירה ולהוסיף לחביתה.

השאר תגובה