קרקר זרעים ללא גלוטן

13 מאי 2018, על ידי adi ב ללא גלוטן, ממרחים

קרקר טבעי מזרעים הוא פיתרון נהדר לנשנוש בריא, או כמנה ראשונה לאורחים. היתרון של הכנה ביתית היא החסכון בעלויות, והשליטה שלנו באיכות הרכיבים.

מצרכים:

2 כוסות קמח שקדים

חצי כוס קמח אורז

שליש כוס מים

שליש כוס שמן זית

כף זרעי דלעת

כף זרעי חמנייה

חצי כפית מלח

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל המרכיבים בקערה
  • פורסים נייר אפייה ומרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ בעזרת מערוך.
  • חותכים לריבועים קטנים
  • מכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 170 מעלות ל 20 דקות. מוציאים ומקררים.
  • מומלץ להגיש את הקרקרים עם גבינת שקדים ועשבי תיבול

גבינת שקדים, קשיו ועשבי תיבול

150 גרם קמח שקדים

100 גרם קשיו מושרה לשעתיים במים קרים

שן שום אחת

שליש כוס מיץ לימון

שליש עד חצי כוס מים

3 כפות שמן זית

כף טימין או אורגנו טרי

חצי כפית מלח

  • טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר עד שמתקבל מרקם חלק. מגישים כממרח או שממשיכים לגבינה אפויה 
  • לגבינה אפויה: עוטפים בניילון נצמד. צרים כדור ומכניסים למקרר ל 12 שעות
  • מחממים תנור ל170 מעלות
  • מורחים מעט שמן זית ואזוב/טימין על הגבינה, ואופים 40 דקות עד השחמה. מוציאים, מקררים ופורסים

צילום תמונה למעלה: נעמי גנג'י
צילום תמונה של הגבינה: ארקדי רסקין
המתכון באדיבות שף הבית שלנו, גיל הררי