ממרח חומוס של שבת

01 ספט 2016, על ידי adi ב ממרחים

בשבתות אנחנו אוהבים לאכול חומוס, ולהביא איתנו לים (בתק' הקיץ). זה מתכון לחומוס סטנדרטי.
למעשה אפשר להכין חומוס מכל קטניה, כמו שעועית לוביה, עדשים כתומות..
מה שיכול לשדרג את המתכון פלאים זה לאכול אותו עם ממרח סחוג מכוסברה (לא לילדים).

מצרכים:

2 כוסות חומוס מזן 'הדס' מושרה ל 8 שעות במים קרים (או חומוס של סנפרוסט לזירוז התהליך)

חצי כוס טחינה מלאה

לימון סחוט

בצל אחד חתוך לרבעים

3 שיני שום קצוצות

כפית כמון

חצי כפית פפריקה מתוקה

כפית מלח

מעט שמן זית

אופן הכנה:

  • מנביטים את החומוס למשך יממה (לא חובה)
  • מבשלים את החומוס עם הבצל, שום, תבלינים שמן זית ומים שיכסו הכל
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים ל40 דקות (במידה ומדובר בחומוס של סנפרוסט, יש לעקוב אחר ההוראות בשקית)
  • מסננים את החומוס ושומרים את נוזלי הבישול בצד
  • טוחנים במעבד מזון את החומוס,טחינה,מיץ לימון ומעט מנוזלי ההשריה עד למרקם חלק.
  • צריך להגיע למרקם מעט נוזלי, החומוס מתקשה במקרר. יש להוסיף עוד נוזלים כדי להגיע למרקם זה.
  • נשמר למשך יומיים-שלושה במקרר.
  • מגישים עם הרבה שמן זית, מעט פפריקה וכמון, ביצה רכה-קשה, ופטרוזיליה קצוצה בצד.
    מנגבים עם מקלוני סלרי, בצל ירוק וגזר. לא חייבים את הפיתה. אבל אם פיתה, שתהיה מלאה 🙂