ממרח שוקולד מאגוזי לוז

06 אפר 2020, על ידי adi ב בלוג מתכונים, ממרחים, מתוקים בריאים

זה ממרח שאני בשמחה נותנת לילדיי כשהם מבקשים ממרח מתוק.
בניגוד לשוקולד נוטלה האהוב, שמכיל בעיקר סוכר ושמן צמחי גרוע, בממרח שוקולד שלי יש אחוז גבוה של אגוזים ומעט המתקה טבעית. כדאי לנסות בבית.

מצרכים:

200 גרם אגוזי לוז טבעיים
4 כפות גדושות של אבקת קקאו איכותית
רבע כוס סירופ מייפל קנדי
6 תמרים מגולענים
כף שמן קוקוס בכבישה קרה
כוס חלב אגוזי לוז (או חלב שקדים אם לא משיגים)
קמצוץ מלח

אופן הכנה:

  • קולים את אגוזי הלוז במחבת נון סטיק רחבה, ללא שמן, קליה עדינה על אש בינונית (כ5 דק').
  • מעבירים את האגוזים החמים לקערה ומנערים אותם עם הידיים כדי להסיר חלק מהקליפה
  • מעבירים את האגוזים למעבד מזון או בלנדר חזק וטוחנים (בלנדר יתן מרקם יותר חלק לממרח)
  • מוסיפים את יתר המרכיבים וטוחנים למרקם חלק
  • שומרים בקירור (נשמר לפחות שבועיים אבל יתחסל קודם)