עוגת תפוחים ואגסים אפויה

07 ספט 2015, על ידי adi ב מתוקים בריאים

מרכיבים:

900 גרם תפוחים
500 גרם אגסים
כוס אגוזי מלך קצוצים גס
חצי כוס חמוציות/צימוקים
2 כוסות קמח כוסמין מלא
חצי כפית אבקת אפיה
כוס סילאן 100% תמרים
כפית קינמון
3/4 כוס שמן זרעי ענבים
כף שמן קוקוס

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל180 מעלות
  • חוצים את התפוחים והאגסים וחותכים לפרוסות דקות, אופים אותם רבע שעה על גבי נייר אפייה ומוציאים
  • טוחנים בבלנדר חצי מהכמות של התפוחים והאגסים האפויים, וחצי מהכמות שומרים בצד
  • מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, אגוזים וחמוציות
  • מוסיפים את הסילאן, השמנים ורסק התפוחים שטחנו ומערבבים היטב
  • מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת בשמן קוקוס
  • מסדרים למעלה את התפוחים והאגסים החתוכים דק ששמרנו בצד ואופים כחצי שעה

המתכון באדיבות השף הטבעוני גיל הררי