עוגת 3 שכבות טבעונית

13 מאי 2018, על ידי adi ב ללא גלוטן, מתוקים בריאים

זו עוגה חצי קפואה, קלה להכנה ומרשימה לאירוח, מעבר לכך, היא מתאימה גם לאלו שרגישים לגלוטן או נמענים מאכילת מוצרי חלב.

לבצק

 

2 כוסות שקדים מושרים במי ברז (רצוי למשך לילה) ומסוננים

6 תמרים

  • טוחנים במעבד מזון עד שמתקבל מרקם חלק ואחיד
  • שמים את ה"בצק" על תבנית בקוטר 24 ס"מ ומהדקים

לקרם קשיו לימוני

3 כוסות קשיו שהושרה במים למשך שעה

חצי כוס שמן קוקוס

חצי כוס דבש

חצי כוס מיץ לימון

כף גרידת לימון

כפית תמצית וניל

  • טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר חזק או במעבד מזון עד שמתקבל קרם
  • מורחים את הקרם על ה"בצק"
  • חותכים כ-10 תותים לפרוסות, ו-2 קיווי לפרוסות או פירות עונה אחרים.
  • מסדרים על גבי הקרם, כך שיכסה את כל העוגה. מקפיאים לכמה שעות, אוכלים חצי קפוא.

המתכון באדיבות שף הבית שלנו, גיל הררי.
את המתכון אנחנו מכינים במסגרת סדנת מתוקים בריאים לעובדים במשרדי החברה או כפעילות אאוטדור במתחם סדנאות