רולדת תמרים

22 פבר 2016, על ידי adi ב מתוקים בריאים

זה חטיף אנרגיה שתמיד כיף שיש בפריזר, כשחפצים במשהו מתוק על הבוקר, או באנרגיה זמינה בשעות אחה"צ. טוב לפני פעילות ספורטיבית, והילדים ישמחו לאכול במקום חטיף מעובד. מתכון קל ופשוט שכולם יאהבו.

מרכיבים:IMG_5972

1/2 כוס פקאן
1/3 כוס גרעיני דלעת
1/3 קוקוס טחון
כף זרעי צ'יאה
20 תמרים מזן מג'הול
כף גוג'י בריס
כף שמן קוקוס בכבישה קרה
3-4 משמשים אורגניים/אוזבקיים
2 כפות סילאן 100% תמרים
כפית גרידת תפוז
2 כפות קקאו טבעי

אופן הכנה:

  • שמים במעבד מזון את כל האגוזים ומתחילים לטחון בפוסלים לאט, עד שנהיים קצוצים לפי המידה שתרצו (לילדים קטנים מאד רצוי לטחון טוב טוב).
  • מוסיפים את התמרים, הג'וגי ושאר הרכיבים וכל פעם מעבדים מעט עד שהעיסה הופכת אחידה.
  • מכינים מהתערובת כ-4 רולדות קטנות, מצפים בקוקוס טחון או אגוזי מלך קצוצים, מגלגלים בנייר אפייה ובניילון נצמד ושומרים בפריזר