'נקניק' תמרים

27 יול 2014, על ידי adi ב מתוקים בריאים, מתכונים

מתכון שקיבלתי מנגה שכנתי, שנתן לי אנרגיה רבה בתקופה של אחרי הלידה.

מרכיבים:

חבילת תמרים בואקום

100 גרם חמאה

2 כפות סוכר

ביצה

300 גרם תערובת של אגוזים ושקדים

300 גרם פתי בר אורגני

2/3 כוס פתיתי קוקוס+ קוקוס לציפוי

אופן הכנה:

  • מרתיחים מים בסיר ומניחים מעל קערה בשיטת 'בן מארי'
  • ממיסים בקערה את החמאה עם הסוכר, מוסיפים את התמרים ומערבבים כל הזמן עד שהתמרים מתרככים.
  • מוסיפים ביצה טרופה ומערבבים עוד 2-3 דק'. מורידים מהגז ומניחים שיתקרר למס' דק'.
  • בינתיים טוחנים במעבד מזון/בעלי ומכתש את האגוזים והפתי בר למרקם דק/גס.
  • מוסיפים לתערובת של התמרים את האגוזים והשקדים והפתי בר הטחונים והקוקוס, ולשים ביד עד לקבלת תערובת אחידה.
  • חותכים ל-3 כדורים שווים, ומגלגלים כל כדור לצורת גליל. מניחים על נייר אפייה פתיתי קוקוס לציפוי, ומגלגלים את הגליל בקוקוס.
    עוטפים טוב בנייר אפייה וניילון נצמד. שומרים בפריזר, וכל פעם חותכים חתיכה רצויה, כשצריכים אנרגיה זמינה.

השאר תגובה