מרק דלעת ג'ינג'ר וחלב קוקוס

18 ספט 2017, על ידי adi ב מרקים, סוף הקיץ

מרק דלעתבמשלוח ממשק אורגני הגיעה דלעת מושלמת, בצבע כתום עז. יכולתי להכין ממנה קרפצ'ו דלעת, או תבשיל דלעת בחלב קוקוס, אבל הפעם אירחתי את המשפחה והדלעת התאימה לי להגשת המרק בכוסות קטנות. בשילוב מושלם עם תבלינים עוקצים ומחזקי מערכת חיסונית עם בוא הסתיו וחלב קוקוס מוקרם.
מנה נפלאה להגשה בכוסיות קטנות לאירוח או כפתיח לארוחת ערב משפחתית.

מצרכים:

1 ק"ג דלעת (רק אם בצבע כתום עז)
דלורית אחת קטנה
2 גזרים טריים
בצל לבן
כרישה (החלק הלבן)
כף שורש ג'ינג'ר קצוץ טרי
חלב קוקוס קטן בקופסת קרטון
כף זרעי כוסברה כתושים בעלי ומכתש
שורש כורכום טרי מגורר
חצי כפית קינמון טחון
כפית חוואיג' למרק
כף שמן קוקוס בכבישה קרה
מלח הימלאיה דק, פלפל שחור טחון טרי, פלפל קאיין/צ'ילי טחון
בהגשה: גרעיני דלעת, עלי כוסברה ושמן זית

אופן הכנה:

  • מחמם סיר (רצוי כבד) עם שמן קוקוס, זרעי כוסברה, בצל קצוץ גס וכרישה ומאדים 5 דקות
  • מוסיפים גזר חתוך גס ומאדים עוד 5 דק'
  • בזמן הזה חותכים את הדלעת והדלורית ומוסיפים לאידוי של עוד 5 דקות
  • מוסיפים מים מסוננים עד כיסוי (כ2 ליטר), ואת התבלינים (ג'ינג'ר, כורכום, חאוויג', מלח ופלפל) ומביאים לרתיחה
  • מוסיפים את חלב הקוקוס ומבשלים על אש נמוכה כ25-30 דקות.
  • טוחנים עם ממחה ידני ומניחים לספיגת טעמים (המרק טוב עוד יותר חצי יום- יום אחרי)
  • מגישים עם גרעיני דלעת שקולים 2-3 דקות במחבת טפלון, עלי כוסברה קצוצים, בזיק של שמן זית וצ'ילי טחון