מרק מינסטרונה סוף קיץ

מרק1מרק המסמן עבורי את סופו של הקיץ כשרוחות סתיו מתחילות לנשב בשעות הבוקר המוקדמות.
מרק זה הוא דרך לחזק את המערכת החיסונית, אחרי שהרבנו באכילת מזונות קרים, קרי פירות הקיץ, מוצרי חלב, קרטיבים.

רכיבים:

2 גזרים חתוכים לאורכם ופרוסים דק

2 קישואים חתוכים לאורכם ופרוסים דק

2 עגבניות מוצקות מקולפות ופרוסות לקוביות

4 מקלות סלרי פרוסים דק

כרישה קצוצה (החלק הלבן)

בצל קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות

דלורית קטנה חתוכה לקוביות

לוביה טריה חתוכה גס ללא הקצוות או לוביה יבשה (אם משתמשים בקטנית לוביה יבשה אז צריך להשרות אותה למשך 8 שעות במי ברז ואז לשטוף ולסנן ממי ההשריה ולבשל במים ללא מלח כשעה עד ריכוך)

כף גדושה של רסק עגבניות ללא תוספת סוכר

תבלינים: כפית מלח הימלאיה דק, כפית פלפל שחור טחון טרי/פלפל קאיין, כפית זרעי כוסברה טחונים, חצי כפית כורכום

מיץ מחצי לימון ושמן זית

עלי מנגולד קצוצים בהגשה

אופן הכנה:

  • מחממים סיר גדול ומוסיפים את הבצל, הכרישה, השום והגזר עם זרעי הכוסברה. מאדים עם מעט מים ומלח.
  • כעבור 5 דקות מוסיפים את יתר הירקות, למעט הלוביה. מערבבים עם הרסק עגבניות ומאדים עוד 5 דקות
  • מוסיפים מים עד כיסוי (כ2 ליטר), תבלינים ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים כ25-30 דק'. מוסיפים את הלוביה (המבושלת או הטריה) ומבשלים עוד כ10 דק'. טועמים תיבול (המרק יהיה טעים יותר ביום למחרת). חשוב לא לבשל יתר על המידה כדי שלירקות יהיה צורה.
  • מוסיפים לקערת הגשה עלי מנגולד קצוצים, מעט מיץ לימון וכפית שמן זית.