פלאפל עדשים שחורות ושקדים

פלאפל קצת אחר, ויש גם גרסה ללא גלוטן.

רכיבים:

כוס שקדים מושרים ל 8 שעות במים קרים ומסוננים

1 בצל לבן חתוך לרבעים

5 שיני שום

קישוא

חצי צרור פטרוזיליה

5 מקלות סלרי ללא העלים

2 כוסות עדשים שחורות מונבטות או לאחר השריה של לילה במים

חצי כוס קמח אורז מלא/קמח שקדים (להשיג במחלקה ללא גלוטן בסופר/חנות טבע) או קמח כוסמין מלא (עם גלוטן)

כפית מלח

כפית כמון

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל200 מעלות
  • מכניסים למעבד מזון את השקדים, טוחנים דק, שמים חופן בקערה
  • מכניסים את הירקות למעבד מזון וטוחנים למרקם חלק
  • מוסיפים את העדשים, קמחים ותבלינים. טוחנים למרקם חלק.
  • שמים את מסת הקציצות במקרר למשך חצי שעה.
  • שמים נייר אפייה על תבנית שטוחה. צרים קציצות בגודל בינוני ושמים על נייר האפייה, מורחים כל קציצה במעט שמן זית.
  • אופים למשך כ20-25 דקות

* מומלץ להגיש עם טחינה משומשום מלא מדוללת במים ולימון, עם פיתה מכוסמין מלא וסלט ישראלי קצוץ

השאר תגובה