ציר עצמות/ירקות

27 יול 2014, על ידי adi ב מרקים, מתכונים

גרסה מהירה לציר ירקות:

חותכים גס גזר, גבעולי סלרי עם העלים ובצל. מאדים 10 דקות בסיר עד השחמה קלה, מוסיפים 2 ליטר מים. מביאים לרתיחה. ומבשלים חצי שעה.
מהבסיס של הציר ניתן להכין מרק מיסו מהיר עם אטריות וירקות.

רכיבים לציר עצמות להחלמה וחיזוק:

קילו עצמות (ניתן להשיג מקצביה עצמות עוף ובקר) או כנפיים וגרונות (עוף+הודו)
מח עצם
ירקות שורש: 2 שורש פטרוזיליה, שורש סלרי+גבעולים ועלים, 3 גזרים, 2 בצלים, 2 כרישות 2 קישואים
חצי צרור שמיר ופטרוזיליה
פלפל אנגלי
חתיכת אצת קומבו (לא חובה)
כף חומץ תפוחים/בן יין לבן (כדי לפרק את הג'לטין מהעצם למים)

אופן הכנה:

  • מבשלים את העצמות, הגרונות ומח העצם במים, מביאים לרתיחה, מסננים ושופכים את המים.
  • חותכים בינתיים את הירקות שורש גס, מקרמלים במעט שמן מוסיפים את העצמות והגרונות, מים חדשים, ויתר הרכיבים ומביאים לרתיחה. מסירים קצף ומבשלים על אש נמוכה שעתיים וחצי.
  • יום למחרת מורידים את השומן שנוצר למעלה, מסננים ומחלקים לקופסאות קטנות ומקפיאים. עד 4 ימים במקרר. עד 3 חודשים בפריזר.

השאר תגובה