חביתה מקמח עדשים כתומות

17 אפר 2018, על ידי adi ב ארוחות ערב, ללא גלוטן, קטניות

גם אם את/ה לא טבעוני, כדאי להתנסות בהכנת חביתה טבעונית מזינה, משביעה מאוד ועשירה בחלבון (14.5 גרם חלבון!)

זו אופציה טובה מאוד לגיוון הביצה, כארוחת ערב מהירה.

רכיבים:

3 כפות גדושות של קמח עדשים כתומות (60 גרם)

ירקות (אפשר לגוון עם מה שאוהבים):

1/2 בצל סגול קצוץ דק

2 פטריות קצוצות דק

חופן עלי פטרוזיליה או 2 עלי מנגולד קצוצים

1/2 זוקיני קצוץ דק

שמן זית, מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:

  • מחממים מחבת קרפ או מחבת נון סטיק רחבה עם שמן זית, מוסיפים את הירקות הקצוצים, מתבלים במלח ופלפל ומאדים 5 דק'
  • בזמן הזה מניחים את הקמח עדשים בקערה, ומוסיפים בהדרגה 1/2 כוס מים תוך כדי ערבוב/טריפה
  • מוסיפים את הירקות המאודים לבלילה של הקמח עדשים והמים, מערבבים. אם צריך, מוסיפים עוד 1/4 כוס מים
  • מוסיפים כף שמן זית למחבת
  • שופכים את הבלילה חזרה למחבת ומשטחים על פני כל המחבת ומטגנים כ5 דק' על אש בינונית. בודקים עם החביתה נפרדת בקלות בשוליים עם תרוד,
    מניפים או הופכים לצלחת ומעבירים חזרה למחבת להשחמה בצד השני לעוד 4-5 דק'.

אני אוהבת לאכול את החביתת עדשים לצד יוגורט עזים וסלט ירוק רענן

הצעה לסלט ירוק:

5 עלי חסה ערבית קצוצים
חופן נבטי חמניה, ברוקולי או נבטי צנונית
חצי בצל סגול פרוס
3 צנוניות פרוסות דק
1/2 פלפל צ'ילי ירוק פרוס דק
2 מלפפונים פרוסים
2 גבעולי סלרי קצוצים (ללא העלים)
כף זרעי חמניה וכף זרעי דלעת (מומלץ לקלות אותם 2 דקות במחבת ללא שמן)
מטבלים במלח, מיץ לימון, שמן זית ופלפל שחור