מסבחה משעועית לוביה

12 אוג 2014, על ידי adi ב בלוג מתכונים, ממרחים, קטניות

1460950_636847773018499_967676615_n

כיף לגוון את המסבחה הרגילה מפולי חומוס, במסבחה משעועית.
המתכון הזה משעועית לוביה (שעועית לבנה קטנה עם עין שחורה), אבל אפשר גם עם שעועית בובס (שעועית לבנה גדולה).

רכיבים:

כוס שעועית לוביה (מושרית למשך 24 שעות)
בצל חתןך לפרוסות
2-3 כפות שמן זית
מלח ופלפל

אופן הכנה:

  • מבשלים את השעועית לוביה בסיר לחץ או סיר רגיל עד ריכוך. רצוי עם אצת קומבו המסייעת לריכוך, ללא מלח.
  • מאדים בצל עד שנהיה שקוף
  • טוחנים בבלנדר (למרקם חלק) או מעבד מזון את השעועית המבושלת (שומרים כמה שעועיות בצד להגשה), הבצל המאודה, מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל.

מומלץ להגיש מעל/בצד סלט עגבניות שרי עם פלפל צ'ילי ירוק, כוסברה קצוצה, בצל ירוק ושמן זית בנדיבות